Fudbal

S. I.

03. 12. 2020. 20:45 0

Zvezda remijem overila evropsko proleće!

Fudbaleri Crvene zvezde i definitivno će na proleće igrati u Evropi! Mesto u šesnaestini finala Lige Evrope su obezbedili remijem protiv Hofenhajma (0:0) na svom terenu, pa su se tako zajedno sa nemačkim timom plasirali u nokaut fazu. To znači da meč poslednjeg kola grupe L protiv Libereca u Češkoj neće imati rezultatskog značaja, jer crveno-beli od narednog rivala imaju četiri boda više.

Crvena zvezda i Hofenhajm odigrali su kako su želeli, držali su "nulu" koja je odgovarala obema ekipama da obezbede u hgrupnoj fazi ono što su hteli: srpski prvak nokaut fazu, a nemački klub prvo mesto u grupi. Bez kreativnih igrača kakvi su Ivanić i Katai, trener Dejan Stanković u prvom delu žrtvovao je El Fardu Bena na poziciji levog bočnog što se osetilo u ofanzivi gde su Spiridonović i Falćineli bili potpuno bezopasni. Samo jedan mlak udarac Kange u 44. minutu ka golu nezapolsenog Baumana je preskromno, ali cilj ponekad opravdava sredstvo. 

Želeo je Stanković da zatvori u defanzivi sve one lopte koje između linija šalju Nemci koji su imali periode dominacije ali ne i prilika, pa se može zakljmučiti da su domaćini odradili zadatak. Manus Dabur je u 38. minutu zagrejao dlanove Milkana Borjana, a na samom isteku prvog dela Mijat Gaćinović se okliznuo prilikom šuta. Ono što su gosti želeli, da ostave Baumana bez posla uradili su besprekorno.

Hofenhajm je igrao ofanzivnije u nastavku, ali Zvezda je na golu imala Milana Borjana koji je skinuo tri snažna udarca Skova, Klausa, dok je bomba Mijata Gaćinovića završila tik iznad prečke. Imala je Zvezda mnogo prostora u kontri, ali ne i dobar završni pas, pa bukvalno nije ozbiljnije pripretila.

Trener Dejanu Stankoviću bilo je najvažnije da se dostigne cilj, overena je nokaut faza i sada će u Češkoj igrati za popravljanje UEFA koeficijenta i novac od nagrade. 

Drugo poluvreme 0:0

90. minut: KRAJ MEČA! Zvezda je u šesanestini finala Lige Evrope!

87. minut: Žuti karton za Milunovića, nova sjajna odbrana Borjana posle šuta Klausa.

84. minut: Morao je sudija Bobi Maden da pokaže Fogtu drugi žuti karton zbog faula nad Vukanovićem na 30 metara od gola. 

82. minut: Veljko Nikolić preti sa 16 metara ali šutira preko gola. Stanković je osvežio ekipu, još desetak minuta do overe nokaut faze.

78. minut: Nova bravura Borjana posle jakog udarca Skova sa 16 metara. Kapiten čuva crveno-bele večeras.

74. minut: Ostalo je još malo do kraja, Zvezda neće da rizikuje, ali Hofenhajm hoće jer je trener Henes uveo nove igrače jer želi da pojača ritam. Međutium, sprski tim za sada dobar i koncentrisan uj defanzivi.

68. minut: Sjajnu konmtru Falćinelija zaustavlja faulom Fogt na 25 metara u poslednjem momentu uz žuti karton.

67. minut: Došao je Vukanović na visini u peterca ali je imao samo Falćinelija i među trojicom igrača Hofenhajma nije uspeo da ga pronađe. Preti Ben udarcem glavom posle centaršuta Gajića. 

65. minut: Zvezda je organizovala dva solidna napada, ali nema završnog pasa iako je odbrana Hofenhajma na vetrometini u polukontrama.

60. minut: Nemci napadaju, a Gent je golom Jeremčuka smanjio prednost Liberca na 2:1. Zvezda se brani, "katenaćo" za sada odoleva. 

58. minut: Traje pritisak Hofenhajma, bomba Gaćinovića sa poreko 25 metara otišla je tik iznad prečke.

53. minut: Slovan Liberec vodio 2:0 u Gentu, Zvezda mora sada da odbrani bod jer su Česi blizu trijumfa u Belgiji.

52. minut: Bomba Skova sa 16 metara ali Milan Borjan drugiu put na meču dobro interveniše. U polukontroi Ben je ušpo u 16 metara ali umesto šuta usledio je loš povratni pas ka Falćineliju.

50. minut: Vukanović kontroliše levu stranu, Ben je otišao na desnu naapdačku i sada bi trebalo da bude opasnija. Kramarić je na gterenu umesto Dabura, ali se generalnla slika na meču ne menja. Igra se između šesnaesteraca.

Počeo je drugi deo, Stanković je uveo Aleksu Vukanovića za mesto uz levu aut liniju, a Ben je otišao u napad.

 

Kraj prvog poluvremena 0:0

45. minut: Imao je Mijat Gaćinović priliku, ali sa sedam.-osam metara se okliznuo i slabo šutirao.

44. minut: Zvezda defanzivna vrlo dobra, napadački bezopasna. Šutnuo je Kanga loptu na gol Baumana, slabo...

38. minut: Prvi udarac u okvir gola, Dabur je odlično šutitrao ali je Borjan sjajno intervenisao i poslao loptu u korner.

35. minut: Borba na sredini terena, kuriozitet utakmice je da do sada nema nijednog udarca u okvir gola. Zvezda nijednom nije poslala loptu ka Baumanu dok su gosti šutirali četiri puta van okvira gola.

31. minut: Nije dobra vest, Slovan Liberec vodi golom Mare protiv Genta. Zvezda drži za sada bod dobrom odbranom i agresivnom igrom u duelima.

30. minut: Slika se ne menja ni posle pola sata igre, pozicija El Fardu Bena koji kontroliše celu levu stranu otupela je oštricu napada Zvezde koja sa Sipiridonovićem i Falćinelijem za sada ne može da probije odbranu Nemaca.

20. minut: Za sada taktička utakmica baš kao što je i najavio trener Zvezde Dejan Stanković. Bitno je neutralisatiu rivala, a tek onda ugroziti rivala. Za sada nema prilika jer u soldinom tempu ni NEmci ne rizikuju previše.

15. minut: Dosta dobar napad Zvezde, Petrović je prošao sa desnoj strani, centrirao po zemlji, lopta se vratila do Gajića ali je i on izblokiran.

10. minut: Oslobodila se Zvezda početnog pritiska, ali nema dobre ofanzivne akcije. S druge strane Hofenhajm je iz tranzicije veoma opasan, srećom Degenek je izblokirao šut Gajgera.

5. minut: Krenuo je Hofenhajm presingom, za sada kontroliše meč i napada, Zvezda je u gardu i čeka kontru. Dobio je Ben dobru loptu u prostor ali je bio u ofsajdu. 

Meč je počeo, Hofenhajm je krenuo sa centra uz vatromet navijača Crvene zvezde iza južne tribine.

Trener Dejan Stanković imao je za evropske mečeve hronično problema sa povređenim igračima (Ivanić, Katai), Rodić je kasno ozdravio od koronavirusa, Aleksa Vukanović je bio pozitivan pa negativan. Trener crveno-belih zato se odlučio da krene bez Vukanovića, sa Kangom na mestu centralnog veznog igrača. Jaku klupu ima Stanković, moći će da menja kvalitetno. Ni Hofenhajm nije u punom sastavu, nema u startnoj postavi Baumgartnera, Kramarića, Griliča ali su svi oni na klupi za rezerve. Sve to znači da je Nemcima stalo da u Beograduj sačuvaju prvom mesto u grupi.

Suštinski matematika je ovakva: Zvezda sigurno nokaut fazu overava bodom ili pobedom nad Hofenhajmom, pa čak i porazom ako Slovan Liberec ne pobedi u Gentu. S obzirom da usled istog broja bodova odlučuje međusobni skor, Zvezda će biti prva u grupi samo ako pobedi Hofenhajm tri razlike i slavi u Češkoj. Ako izgubi večeras a Liberec pobedi u Belgiji, u poslednjem kolu Zvezda ne sme da izgubi od Čeha 4:0 ili sa pet golova razlike. Teoretski tako zvuči, praktično, Zvezda je 99 odsto završila posao pobedom u Gentu.

Kuriozitet meča vezan je za sudiju Roberta Bobija Madena iz Škotske jer je u Beogradu sudio Crvenoj zvezdi i onaj meč grupne faze Lige Evrope protiv Kelna, kada su crveno-beli golom Slavoljuba Srnića pobedili 1:0 i plasirali se u nokaut fazu gde su kasnije ispali od CSKA iz Moskve.

Jedna informacija iz Belgije, Gent i Liberec igraju u najjačim sastavima.

 Crvena zvezda - Hofenhajm 0:0

Stadion: "Rajko Mitić". Bez prisustva gledalaca. Sudija: Bobi Maden (Škotska). Žuti kartoni: Milunović (C. zvezda), Fogt (Hofenhajm).

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Degenek - Sanogo, Petrović - Ben (od 80. Ben), Kanga (od 80. Nikolić), Spiridonović (od 46. Vukanović) - Falćineli (od 89. Boaći). 

Hofenhajm: Bauman - Bogarde, Fogt, Nortvajt - Skov (od 89. Sesenjon), Gajger (od 59. Grilič), Rudi (od 72. Nuhu), Džon - Gaćinović (od 72. Baumgartner), Dabur (od 46. Kramarić), Klaus.

Grupa "L", peto kolo

Crvena zvezda - Hofenhajm 0:0

Gent - Slovan Liberec 1:2 (0:1)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati