Fudbal

Sašo Ilijoski

03. 12. 2020. 06:31 0

Srnić za Direktno: Neka bude kao protiv Kelna

Slavoljub Srnić je pre tri godine, 7. decembra golom doneo pobedu Crvenoj zvezdi nad Kelnom 1:0 i plasman u nokaut faze Lige Evrope posle 26 godina, pred meč sa Hofenhajmom priželjkuje klubu isti scenario.

Brzonogi Srna je šest meseci pre isteka ugovora napustio španski Las Palmas, vratio se u Beograd i već tri nedelje trenira u svom klubu na "Marakani".

- Raskinuo sam ugovor sa Las Palmasom, bilo je neko lepo iskustvo. Možda je moglo drugačije da se izdešava, imao sam još šest meseci ugovora ali sam odlučlio da ranije završim. Bilo je problema i oko svega vezanog za pandemiju, nisam bio kod kuće dugo i rešio sam da promenim sredinu, pa da vidim šta će biti. Za sada sam kod kuće, treniram sa Zvezdom već tri nedelje. Pratim šta se dešava - kaže Srnić za Direktno.rs.

Ne krije da uživa sa saigračima.

- Atmosfera je u klubu ona koju poznajem. Kao da nisam ni odlazio u januaru 2019. Tako sam i osećam, pogotovo kad vidim Gagija i Stoleta kako mi daju opremu. Nekako prorade emocije, to sam rekao i ženi. Kada sam izašao na trening u Zvezdinoj opremi imao sam osećaj kao da nisam ni odlazio.

Junak Zveudine pobede protiv Kelna pre četiri godine, ponovo će imati priliku da bude svedok novog crveno-belog proleća. I to opet protiv nemačkog kluba.

- U ono vreme kad smo igrali protiv Kelna bila je utakmica koju moraš da pobediš. Bilo više pritiska, danas, Hvala Bogu, momci su odigrali odlično, napravili su sebi situaciju da su 99 odsto prošli. Pitanje je da li će biti samo prvi ili drugi. Lepše je proći kao prvi, možda i može da se to i dogodi. Nemci su prošli, ne znam koliko im je bitno da li su prvi ili drugi, imaju Bundesligu gde ne stoje kako žele i to su sve pogodnosti za Zvezdu.

Igra Zvezde pratio je sve vreme i jako je zadovoljan.

- Od kako sam otišao gledao sam sve utakmice, radovao se uglavnom uspesima, ali u ovim poslednjim izdanjima u Ligi Evrope izgledala je Zvezda fantastično. Gent tri dana ne bi mogao da postigne gol, Dejan ih je namestio dobro. U Evropi se sve vidi jer o domaćoj ligi neću da pričam kad je generalno Zvezda kvalitetnija od ostalih. Treba pobediti i tu svaki meč a to nije lako, ali razlika je očigledna na strani Zvezde.

Pre četiri godine je bio pun stadion protiv Kelna, danas nažalost neće imati igrači sa kim da proslave uspeh. Emocije su potpuno drugačije, ne krije Srnić.

- Sam ulazak u Ligu Evrope, obe utakmice sa Krasnodarom, kao i sa Kelnom bile su toliko emotivne, da se ježim i sada kad pričam o njima. Taj meč protiv Kelna je bio samo šlag na tortu za sve što smo uradili te sezone. Ostaje žal što se sad ne igra pred navijačima jer fudbal nije isti. Generalno, sport nije isti sa i bez publike. Nadam se da će pandemija proći što pre pa da se eventualno na proleće sa "delijama" igra nokaut faza. Da očekujemo da Zvezda napravi korak više, a ništa nije nemoguće. Valjda će biti dobar žreb.

Da ne bude kao tada rampa u Moskvi od CSKA.

- Nismo imali ni sreće tada, detalji, sitnice su odlučile. Ali, da se ne vraćamo u prošlost. Mi smo tada uradili prvi korak, posle mnogo godina smo igrali grupnu fazu, pa nokaut sistem i sve je krenulo nabolje. Zvezda je pokazala da može da igra stalno u Evropi, to je ono što smo svi želeli. Da je bilo normalno, Zvezda bi igrala i ove sezone Ligu šampiona. Daće Bog dogodine.

Meča sa Kelnom seća se i sudija Bobi Maden, koji je tada odradio posao bez greške, a vodiće i večerašnji meč.

- Izgleda da nam je taličan. Da niste pomenuli, ne bih se ni sećao sudije. Čim ga igrači ne pamte znači da je bio odličan, kako vole da kažu eksperti - "bio je neprimetan". Nije ni imao tada pretaranog posla. Neka bude i sada isto, on neprimetan, a da Zvezda pobedi.

Srnić trenira na "Marakani", sa upravom nije razgovarao, ali on i Zvezda imaju poseban odnos.

- Ako Zvezda pozove nema razmišljanja i nema biranja. Ne mogu da biram između Zvezde i nekog drugog kluba. Videćemo šta će biti na zimu, slobodan sam igrač - zaključuje Zvezdin junak protiv Kelna.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati