Fudbal

02. 12. 2020. 10:55 0

DOGORELO Zidan pred otkazom, želje Poketino i Raul

Poraz Reala od Šahtjora koji je doveo opasnost plasman u nokaut fazu Lige šampiona toliko je iznervirao Upravni Bord "kraljevskog" kluba da su spremni da smene Zinedina Zidana ako do kraja godine ne bude ostvario sve pobede.

Poraz Reala od Šahtjora koji je doveo opasnost plasman u nokaut fazu Lige šampiona toliko je iznervirao Upravni Bord "kraljevskog" kluba da su spremni da smene Zinedina Zidana ako do kraja godine ne bude ostvario sve pobede.

Španskim i svetskim medijima to je centralna fudbalska tema, predsednik Florentino Perez se poverio prijateljima da će smeniti Zidana bez obzira na ugovor i cenu tog raskida jer se Realu smeši još jedna katastrofalna sezona u Evropi.

Zidan je osvojio u prvom mandatu tri uzastopne Lige šampiona, njegov kredit je veliki i u klubu i kod navijača. Međutim, slabe igre, porazi od Kadiza, Šahtjora, Alavesa su zabrinjavajući a pogotovo ga svi kritikuju na izboru pojačanja. U svakom slučaju, mediji ističu da je Perezov favorit Maurisio Poketino, bivši trener Totenhema.

Argentinac je odavno po volji predsednika Reala, trebalo je da dođe i zameni 2016. Rafaela Beniteza na klupi Madriđana ali je tada rampu stavio gazda Totenhema Danijel Levi. Od kada je napustio Totenhem, odlični trener je bez posla, odbijao je ponude čekajući onu pravu, a Real je san većine stručnjaka na planeti.

Drugo kandidat po medijima je Raul Gonzales Blanko, zvezda tima skoro dve decenije i Zidanov bivši saigrač. On poznaje Real bolje od bilo koga, ne mogu da mu se prave spletke, poštovan je kod svih i mnogi u njemu vide novog Visentea Del Boskea. Jedan od legendarnih igrača "kraljevskog" kluba je dve sezone vodio mlađe kategorije u klubu, trenutno predvodi omladince.

Pritisak je na Zidanu, do kraja 2020. ima pet prvenstvenih mečeva, prvi u Sevilji protiv osvajača Lige Evrope, pa zatim ključni protiv Borusije Menhengladbah u Ligi šampiona, a zatim gradski derbi sa Atletikom, pa duel sa Bilbaom, Eibarom i na posletku 23. decembra sa Granadom. Ako iz ove golgote od šest susreta u 18 dana ne izađe pobednički, smeši mu se otkaz kao Božićni poklon.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati