Fudbal

Milan Zarić

01. 12. 2020. 22:58 0

Bajern se iščupao u Madridu, Inter sebi "produžio život"

Fudbaleri minhenskog Bajerna prekinuli su seriju pobeda u Ligi šampiona koju su započeli početkom prošle sezone, pošto nisu uspeli da slave u Madridu. Ali, nisu ni izgubili, jer su golom Tomasa Milera sa penala došli do remija protiv Atletika (1:1). Goleada je viđena u Nemačkoj, gde je Inter savladao Borusiju iz Menhengladbaha sa 3:2 i uneo potpunu zbrku u grupu B, dok je Ajaks našeg Dušana Tadića izgubio od Liverpula 1:0.

Bajern je duel sa Atletikom dočekao kao ubedljivi lider grupe A, budući da je pre ovog kola obezbedio prvo mesto i plasman u osminu finala. To je omogućilo Hansiju Fliku da malo promeša tim, budući da imperativa pobede u duelu protiv Atletika nije bilo. Ali, nije to značilo da će se Bavarci predati i da će odustati od pobede, jer trebalo je dokazati se treneru.

To kombinovanje tima očigledno u prvom poluvremenu nije prijalo aktuelnom šampionu Evrope, koji nije mogao da matira Jana Oblaka, dok su "jorgandžije" uspele da nadmudre protivnika. Igrao se 26. minut, prošao je po desnoj strani odlično Markos Ljorente, digao je glavu i video Feliksa, kome nije bilo teško da iz nepostredne blizine zatrese mrežu.

Posle tog gola je vreme prolazilo, a promene rezultata nije bilo, pa se činilo da je Atletiko postati prvi tim od marta 2019. godine koji će naneti poraz Bajernu. Međutim, nije sa tim bio saglasan Tomas MIler, koji je najpre iznudio penal, a onda i rutinski realizovao najstrožu kaznu i doneo je bod Bajernu.

Ovaj ishod je zakomplikovao situaciju u grupi A, pošto će Salcburg, u slučaju da u poslednjem kolu slavi na svom terenu, ići u osminu finala Lige šampiona.

Drame je bilo i u Menhengladbahu, gde je Inter uspeo da slavi protiv domaće Borusije sa 3:2 i tako sačuva šanse da može u osminu finala, ali je i sprečio "koltove" da se već večeras raduju.

Bolje je u duel ušao Inter, pokazao je da ga poraz u prošlom kolu od Reala nije demoralisao, pa je u 17. minutu preko Matea Darmijana došao do prednosti. I takav rezultat je bio na snazi do sudijske nadoknade prvog poluvremena, kada je Alasan Plea vratio egal.

Međutim, Inter nije dozvolio da to izjednačenje negativno deluje na njega, pa je u razmaku od samo devet minuta Romelu Lukaku dao dva gola i praktično rešio potanje pobednika. Do kraja meča je Plea uspeo da smanji zaostatak, a istom igraču je sedam minuta kasnije poništen gol zbog ofsajda, pa je san o eventualnom bodu iščezao.

Menhengladbah je i pored ovog poraza ostao lider u grupi sa osam bodova, Šahtjor i Real imaju po sedam, dok je Inter na pet. U poslednjem kolu igraju Real - Menhengladbah i Šahtjor - Inter, te će u tim duelima padati odluka ko će u osminu finala.

Kada je reč o ovom kolu, bilo je uzbudljivo i na "Enfildu", gde je Liverpul, kao i u prvom meču, minimalnim rezultatom savladao Ajaks našeg Dušana Tadića sa 1:0. Tragičar je bio golman Onana, koji je napravio veliku grešku.

Naime, on je u 58. minutu očajno procenio let lopte, ona ga je preskočila i došla do Džonsa, kome nije bilo teško da sa metar, dva zatrese nebranjenu mrežu.

Kada je reč o ostalim mečevima odigraniim večeras, Atalanta je remizirala sa Mitjilandom (1:1) i u osminu finala je vodi eventualni bod u poslednjem kolu protiv Ajaksa. Marsej je golovima Dimitrija Pajea sa penala savladao Olimpijakos (2:1), dok su Porto i Mančester siti odigrali bez golova.

LIGA ŠAMPIONA, 5. KOLO

UTORAK

GRUPA A

Lokomotiva Moskva - Salcburg 1:3 (0:2)
Atletiko Madrid - Bajern Minhen 1:1 (1:0)

GRUPA B

Šahtjor - Real Madrid 2:0 (0:0)
Borusija M. - Inter 2:3 (1:1)

GRUPA C

Marsej - Olimpijakos 2:1 (0:1)
Porto - Mančester siti 0:0

GRUPA D

Atalanta - Mitjiland 1:1 (0:1)
Liverpul - Ajaks 1:0 (0:0)

SREDA

GRUPA E

18.55 Krasnodar - Ren
21.00 Sevilja - Čelsi

GRUPA F

21.00 Borusija D. - Lacio
21.00 Klub Briž - Zenit

GRUPA G

21.00 Ferencvaroš - Barselona
21.00 Juventus - Dinamo Kijev

GRUPA H

18.55 Bašakšehir - Lajpcig
21.00 Mančester junajted - PSŽ

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati