Fudbal

Milan Zarić

01. 12. 2020. 20:53 0

Samouništenje Reala, sad mu "visi" osmina finala!

Fudbaleri Reala iz Madrida su ponovo izgubili od Šahtjora! Nakon što su Ukrajinci "kraljevićima" očitali lekciju u Španiji, isti epilog je viđen i na istoku Evrope, gde su "rudari" posle serije grešaka protivnika došli do pobede od 2:0, pa će u poslednjem kolu sami odlučivati o plasmanu u osminu finala Lige šampiona. Sa druge strane, Madriđani su sebi zakomplikovali život, te su doveli u pitanje i mesto među 16 najboljih u Evropi.

"Kraljevići" su u prvom meču protiv Šahtjora razočarali, pa su pristalice aktuelnog šampiona Španije priželjkivale da dva takva meča ne mogu da se ponove. Ali su se očigledno prevarili.

Izabranici Zinedina Zidana su se mučili u prvom poluvremenu, u kom nisu mogli do gola, ali je i ta igra bila kudikamo bolja od one prikazane u drugom delu, kada se Real praktično samouništio.

To je najbolje pokazao u 57. minutu, kada je grub kiks Rafaela Varana skupo koštao "kraljeviće". Naime, posle akcije Šahtjora lopta je odskočila kod francuskog reprezentativca, koji je očajno reagovao. Okretao se oko lopte, napravio je i potez nesvojstven vrhunskim defanzivcima, što je omogućilo da lopta ode do Dentinja, koji se našao sam ispred golmana Kurtoe.

Imao je sve vreme ovog sveta, lepo se namestio i matirao belgijskog golmana za prednost od 1:0.

Izgledale su stvari loše u tim trenucima, ali su u 82. minutu bile još gore. Naime, tada se Solomon zatrčao, očajnom reakcijom defanzivci Reala su mu ostavili "livadu" ispred gola Kurtoe, pa fudbaleru Šahtjora nije bilo teško da završi akciju i donese pobedu ukrajinskom timu.

Ovom pobedom se Šahtjor izjednačio na tabeli sa Realom (obe ekipe imaju po sedam bodova), ali Ukrajinci imaju i bolji međusobni skor, pa će u slučaju pobede nad Interom u poslednjem kolu sigurno u osminu finala.

Sa druge strane, Real se uzda da Menhengladbah večeras neće dobiti Inter (tada bi otišao na nedostižna četiri boda), ali će i u poslednjem kolu navijati za Inter protiv Šahtjora kako "rudari" ne bi rešili sve dileme, međutim moraće i da pobede Menhengladbah na svom terenu ukoliko žele da ostanu u konkurenciji za osminu finala.

U drugom meču petog kola odigranom u ranijem terminu, moskovska Lokomotiva našeg Marka Nikolića je razočarala, pošto je izgubila na domaćem terenu od Salcburga (1:3), pa je mesto u Evropi i na proleće sada u domenu nemoguće misije za "lokose".

Nikolićev tim je očajno igrao u prvom poluvremenu, u kom su Austrijanci vodili sa 2:0 golovima Beriše, da bi u 79. minutu iz penala Mirančuk vratio neizvesnost.

Međutim, bilo je to kratkog daha, pošto je u 81. minutu Adejemi stavio tačku na meč.

Ovim trijumfom je Salcburg izbio na treće mesto, sada ima bod više od Lokomotive, koja u poslednjem kolu mora da pobedi Bajern u Minhenu ukoliko želi da igra i na proleće u Evropi. Jasno je i Rusima kakav će to biti zadatak za njih...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati