Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Partizan ]

30. 11. 2020. 11:11 0

Suma: Vratili smo zajedništvo i veru u sebe

Partizan je konačno u Senti spojio sve što je nagoveštavao u prethodnim utakmicama: mehanizme igre koji su sve bolji nadogradio je i pravovremenim golovima za ubedljiv trijumf protiv TSC od 4:0.

Transformacija Miloševićevog u Stanojevićev stil igre potrajala je duže nego što su u Humskoj planirali ali tome su doprinele povrede koje su se ređale kao na traci. Međutim, bez obzira što su navijači uglavnom grickali nokte ćekajući kraj meča, što je Nemanja Stevanović odbranio penal u Subotici u nadoknadi vremena i sačuvao tri boda, igra Partizana, kontrola meča, uglavnom se nisu poklapali sa brojem iskorišćenih prilika. Model igre i zahtevi na kojima je Stanojević insistirao su bez obzira na odsustva brojnih igrača ipak bivali usvojeni i demonstrirani na terenu, ali je bilo vidljivo da nedostaje golgeter, "devetka" koja će prosečno 35 do 40 ulazaka u 16 metara protivnika i realizuje.

Sreća prati hrabre, pa je pratila i Partizan jer se Filipu Holenderu, kome je u odsustvu Bejbeka, pripala ta nezahvalna uloga realizatora, posle promašenog penala ipak je rešio meč protiv Proletera, a zatim je osvojio i Gornji Milanovac u kupu, pa Sentu sa dva pogotka i asistencijom Sejdubi Sumi. Koliko povratak Gvinejca znači za igru crno-belih viodelo se protiv TSC gde je za bukvalno minut pošto je ušao u igru postigao gol posle sedam sekundi i asisteirao Holenderu za treći gol nepun minut kasnije.

- Kada smo otišli na reprezentativnu pauzu, otišli smo na neki način rasterećeniji, jer smo tada, u poslednjoj utakmici, odneli pobedu. Međutim, znali smo da dobro moramo iskoristiti taj period i dobro se, i fizički i psihički, pripremiti jer nas čeka opet niz teških utakmica od kojih je prva sa TSC-om. Ekipa iz Bačke Topole zna i hoće da igra fudbal i to su i pokazali na utakmici. Za svaku ekipu je najteže kada se protivnik zatvori i kada morate da kružite, da „igrate okolo“, da biste probili bunker. Juče se igrao fudbal, a mi smo, i pored mnogo propuštenih, iskoristili svoje šanse - rekao je Suma za klupski sajt.

Miloš Jojić je takođe iz prvog kontakta započeo akciju koju je nastavio Holensder sjajnim pasom a završio Suma.

- Sve su to sjajni momci, a mislim da je juče Holender pokazao kakav je igrač i koliko će tek značiti ekipi. Mislim da smo se vratili u poslednjih nekoliko utakmica i da smo pokazali karakter koji nas je ranije krasio. Vraćamo zajedništvo i veru u sebe! - smatra Suma što je izgleda i ključno.

Partizan igra sa mnogo više samopouzdanja a do kraja polusezone očekuje ih dva meča u Humskoj (Čukarički, Mladost) i gostovanje Voždovcu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati