Fudbal

S. I.

26. 11. 2020. 06:03 1

Jestrović za Direktno: Zvezda da napadne Gent

"Gent slabije igra kod kuće nego na strani i Crvena zvezda, bez obzira na izostanak važnih fudbalera, ne sme da se brani već mora da ih napadne i tako stigne do povoljnog rezultata", kaže za Direktno.rs Nenad Jestrović.

Crvena zvezda u Belgiju na meč četvrtog kola Lige Evrope, grupe "L", protiv Genta ide bez šestorice važnih igrača, čak petorice startera - Aleksandra Kataija, Milana Rodića, Marka Gobeljića, Gelora Kange i Seku Sanogoa. Ali, po mišljenju Jestrovića, nekadašnjeg igrača Zvezde, Meca, Anderlehta, Al Aina, danas uspešnog menadžera, defanziva se ne bi mnogo isplatila našem prvaku.

- Gent igra slabije kod kuće, gledao sam nedavno meč protiv Anderlehta, koji ima mladu i neiskusnu ekipu, gde se spasao poraza na kraju. Gent ima kvalitetne igrače, u to nema sumnje, ali zbog jake tranzicije i kontranapada efikasniji su i direktniji kad igraju na strani. Ali, ako Zvezda odluči samo da se brani, teško će se sačuvati poraza - ističe Jestrović.

Belgijanci su i u Beogradu pokazali kvalitet, napominje naš sagovornik, ali nisu uspeli da sakriju i mane.

- Ne trpe pritisak, imaju problema u defanzivi i ranjivi su. Dejan Stanković i njegov stručni štab će već na osnovu prvog meča imati jasan uvid u mogućnosti ekipe koja je u Šarlroi pokazala ono o čemu pričam - da su veoma opasni iz kontri. Pobedili su 1:0 i bez Jeremčuka koji ima koronavirus. Ali, Zvezda može da bude i hrabra i ima čime da napadne Gent. Čini mi se da bi ofanzivom mogla da bude bliža cilju.

Šampionu Srbije ide na ruku i manji pritisak jer dolazi sa šest bodova dok Gent samo pobeda ostavlja teoretski u igri.

- Nije Gent toliko opterećen Evropom, više mi se čini da će Zvezda biti rasterećenija jer joj nedostaje verovatno još samo tri boda do plasmana na proleće. Ali, ja sam uvek pobornik da se šansa iskoristi odmah, Zvezda po meni ne bi trebalo da kalkuliše već da pokuša da pobedi u Belgiji i obezbedi sebi proleće - smatra Jestrović.

Trener Dejan Stanković zaista će imati mnogo muka da sklopi tim konkurentan u Ligi Evropi, ali zbog manjeg pritiska nego što je imao u Beogradu, imaće mogućnost da šansu pruži mlađim fudbalerima. Nameće se negde da će igrati sa trojicom štopera - verovatno Degenek, Milunović, Pankov. Milan Gajić će pokrivatiu desnu stranu, pitanje je kome će pripasti leva: Strahinji Erakoviću, Veljku Simiću, Aleksi Vukanoviću ili možda mlađanom Andriji Raduloviću.

Njegoš Petrović je siguran kao zadnji vezni, za kreaciju više biće zadužen Veljko Nikolić, a ofanzivnu četvorku trebalo bi da čine Mirko Ivanić, El Fardu Ben, Srđan Spiridonović i Dijego Falćineli. Stanković ima tek oporavljenog Željka Gavrića, Simića, Vukanovića, Pavkova, Boaćija, videćemo za šta će se opredeliti.

Utakmica se igra večeras od 18.55, a sudi Slovak Filip Glova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati