Fudbal

Direktno.rs

21. 11. 2020. 20:41 0

Murinjo nokautirao Gvardiolu, Totenhem na vrhu!

U derbiju devetog kola Premijer lige Totenhem je na svom terenu bio bolji od Mančester sitija 2:0 i izbio na prvo mesto.

Ne samo da je Totenhem pobedom ozbiljno potvrdio visoke ambicije, već sada i legitimno može da sanja šampionske snove. Ovo je i lični trijumf Žozea Murinja, koji je još jednom pokazao da su njegove ekipe izuzetno neugodne za Mančester siti Pepa Gvardiole. Katalonac i dalje ne zna za bilo šta osim za poraz u duelu sa Totenhemom od kada ga vodi Portugalac, a upravo je tako bilo i večeras u Londonu.

Utakmica je počela da ide na vodenicu portugalskog stručnjaka već od petog minuta. Ndombele je tada odličnim pasom između dva štopera Sitija proigrao Sona, koji je iskoristio prednost u brzini, pobegao Kanselu i rutinski loptu plasirao pored nemoćnog Edersona.

Od tada Totenhem je čekao grešku Sitija, a umalo da već u 12. minutu duplira prednost. Dobra kontra, Son je bio u odličnoj poziciji, iz koje nije šutirao, nego je proigrao Kejna, koji je lako zatresao mrežu, ali je bio u ofsajdu i pogodak nije priznat. Nije priznat ni izjednačujući pogodak Ejmerika Laporta, pošto je posle gledanja VAR utvrđeno da je Gabrijel Žesus igrao rukom.

U drugom poluvremenu Siti je napadao svom snagom, ali nije stvorio ozbiljnije prilike. Prednjačio je u lošim rešenjima Kevin de Brujne, a kazna za takvu stihiju usledila je u 65. minutu, kada je Hari Kejn povukao sjajno kontru, uposlio Đovanija Lo Selsa, koji je rutinski matirao Edersona, iako mu je to bio prvi kontakt sa loptom.

Siti posle toga nije imao odgovor i tri boda su ostala u Londonu, a Totenhem je zaseo na prvo mesto sa 20 bodova, osam više od Sitija, uz utakmicu više.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati