Fudbal

S. I.

27. 10. 2020. 11:06 0

PARTIZAN Stanojević luta, traži tim i igru, a sezonu jedu skakavci

"Parni valjak" je zaribao na "Čairu", Radnički je zaista majstorskim golom Pantelića pobedio iz "bunkera" 1:0 i samo ogolio sve mane Partizana u ovoj sezoni. Crno-beli imaju unutrašnjih problema, nemaju igru a ni tim u ovom momentu koji može da se nosi sa postavljenim ciljevima i dok se dokopaju zime i prostora za neku revitalizaciju možda će i ovu sezonu pojesti skakavci pre zimskog sna kao i neke prethodne.

Partizan koji je na jedan način vodio Savo Milošević ne postoji. Nema Umara Sadika (enigma zašto je prodat u vrem kad je prodat), Strahinje Pavlovića, Nemanje Miletića, Uroša Vitasa, Bojana Matiža nema ni hemije za koju je Savo bio zaslužan. Nije bilo ni pojačanja za Sava, onih pravih, a ni novca za redovne plate koje kasne. Lom oko njegovog odlaska, pa euforija oko dolaska Aleksandra Stanojevića, ljubimca navijača, zatim jedan mini-bus zvučnih pojačanja - Ivan Obradović, Svetozar Marković, Miloš Jojić, Filip Holender, Žan-Kristof Bajbek... Sve je to trebalo da donese novu energiju i zamajac pobeda, a desilo se ono što se obično dešava kada dovedete slobodne, dobre, a nespremne igrače, kad treba da vam igraju oni koji se sedam meseci nisu družili sa loptom na utakmici. Greške obično vuku i malere za sobom pa se tako u najvažnije dve utakmice Superlige, protiv Crvene zvezde i Radničkog izdešavaju i povrede (Suma, Jojić, Natho, Stevanović, Marković traže izmene...). Sreća prati hrabre, odvažne i ispravne, a Partizan je očigledno u ovom času nije zaslužio...

Trener Aleksandar Stanojević mora da luta u potrazi za timom i igrom, o tome svedoči i njegovih šest prvenstvih utakmica u kojima je izveo uvek drugačiji sastav i verujemo nikad onaj koji on želi. U tome nema ni željene igre, jer kad su igrači nedovoljno spremni ne mogu da daju ni kvalitet. Partizan je zaprepašćenje svih porodao Umara Sadika, pozajmio Bojana Matića i ostao bez "devetke" što mu se nikad nije dogodilo. Mladi Štulić nije još taj kalibar, a Bajbek je toliko nespreman da ga je teško i oceniti. Kad se dodaju povrede i nespremnost jasno je zašto crno-beli teško postižu golove. Partizan bi sa Nathom, Zdjelarom i Jojićem trebalo protiv svakog tima da dominira, ali ni kod starosedeoca, a posebno Izraelca, ne vidi se ona želja u igri kao prošle sezone.

- Čestitam Radničkom, iz jednog lepog šuta su došli do gola i pobede, mi smo propustili bar četiri-pet dobrih prilika - ostalo je Stanojeviću da rezimira poraz u meču u kome su crno-beli teško probijali dupli blok rivala a i kad bi u tome uspeli imali su katastrofalne odluke u završnici što je posledica svih okolnosti.

Problema mnogo, Partizan je na minus tri u odnsou na Vojvodinu, na minus deve u odnosu na Crvenu zvezdu a do kraja jesnei ostalo je da se odigra još sedam kola - Mačva (d), Spartak (g), Proleter (d), TSC (g), Čukarički (d), Voždovac (g) i Mladost (d). Težak raspored, na Stanojeviću je da pronađe bar prinudno formulu po kojoj neće okačiti belu zastavu na jarbor u Humskoj do Nove godine.

STANOJEVIĆEVI TIMOVI

Radnički 0:1: Stojković - Miljković, Banjak, S. Marković, Obradović - Zdjelar (od 76. Šćekić), Natho (od 85. Brežančić) - Lutovac (od 76. Štulić), F. Stevanović (od 46. Holender), Asano - Bajbek (od 62. L. Pavlović).

Crvena zvezda 1:1: Stojković - Miljković, Banjak, S. Marković (od 88. Vitas), Urošević - Zdjelar, Natho (od 62. Smiljanić) - Jojić (od 88. Obradović), Suma (od 15. L. Marković), F. Stevanović (od 62. Lutovac) - Asano.

Metalac 1:1: Popović - Miljković, Banjak, Vitas, Urošević - Zdjelar (od 83. L. Pavlović), Šćekić - F. Stevanović (od 83. D. Stojković), Suma (od 46. L. Marković), Asano (od 67. Lutovac) - Sadik (od 46. Matić).

OFK Bačka 2:1: Popović - Miljković, Banjak, Vitas, Urošević - Zdjelar, Natho (od 61. Šćekić) - L. Marković (od 74. Čolić), Suma (od 88. L Pavlović), D. Stojković (od 46. Lutovac) - Sadik (od 88. B. Matić).

Zlatibor 1:0: Popović - Miljković, Banjak, Vitas, Urošević - Zdjelar, Smiljanić (od 58. Natho) - L. Marković (od 89. Ostojić), D, Stojković (od 46. F. Stevanović), Asano (od 85. Lutovac) - Matić (od 46. Sadik).

Rad 3:0: Popović - Miljković (od 83. Lutovac), Vitas, Ostojić, Urošević - Natho (od 69. Šćekić), Zdjelar - F. Stevanović (od 69. D. Stojković) , L. Marković (od 61. Matić), Asano (od 83. Čolić) - Sadik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati