Fudbal

S. I.

27. 10. 2020. 09:53 5

EDB je OFK Beogradu isključio struju i odneo strujomere!

Agonija OFK Beograda se nastavlja, prošle nedelje Elektrodistribucija Srbije je zbog duga od preko 100.000 evra ne samo isključila struju na Omladinskom stadionu već demontirala i odnela strujomere.

Uprava "romantičara" od tada vodi borbu sa EDB koji je tražio prvo da se uplati rata od 500.000 dinara a da se zatim napravi reprogram duga, koji niko ne osporava. To je učinjeno ali neko odugovlači sa papirologijom.

Dug postoji, ali datira odavno, vuče se 20 godina i nikad u celosti nije bio saniran. Međutim, ovo je prvi put da je EDB demontirao i strujomere. Treniranje strogoće nad sirotinjom je najlakše, EDB radi po propisu i zakonu ali to čini selektivno jer OFK Beograd se ne nalazi na listi 20 najvećih dužnika za struju. A, tim preduzećima čiji dug prevazilazi i milion evra struje ima.

OFK Beograd treba da igra utakmice sutra na Omldinaskom stadionu a struje nema. Ni za protokol, ni za kafu, ni za grejalicu u svlačionici. Da, to jeste posledioca višedecenijskog nedomaćinskog poslovanja, ali država i grad Beograd trebalo bi da zaštite svoju istoriju, a "romantika" je ispisivala istoriju Jugoslavije i Srbije.

 

Ovaj stoletni klub održavaju na kiseoniku "ofkovci", oni pravi, a malo ih ima. Ulažu neka svoja sredstva i obijaju pragove da se slavni kllub ne ugasi. Za svo to vreme, sa dve strane vrebaju oni koji žele da završe sa egzekucijom koju za života nije dao Ilija Petković, a sada ne daju neke druge legende kluba, kao Miško Mirković, sportsaki direktor, Miodrag Mića Marinković, direktor Omladinske škole.

"Romantika" je uprkos svemu živa, pomoćni teren sa veštačkom travom koji se bukvalno raspao gaze svakodnevno više stotine mališana maštajući da će jednog dana istrčati na veliki teren i napraviti karijeru. Pa, makar i u mraku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati