Fudbal

26. 10. 2020. 16:21 0

Ben uskoro postaje stranac sa prefiksom "Big"

El Fardu Ben odigrao je protiv Javora 100. meč za Crvenu zvezdu i tako postao tek četvrti stranac u istoriji sa trocifrenim brojem mečeva za najtrofejniji fudbalski klub u Srbiji.

Napadač sa Komora je 12. januara 2018. zadužio dres sa brojem "31", a zatim je od duela sa CSKA iz Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope iz meča u meč kupovao ljubav navijača i poštovanje fudbalskog sveta u Srbiji. Igrom, golovima, ali i ponašanjem koje je uvek plenilo. Bio je ključni igrač prvog plasmana u Ligu šampiona ne samo zbog dva pogotka u Salcburgu, već zbog svih tih mečeva u kvalifikacijama koje je rešavao. I uvek je bio deo tima, nikad individualni kvalitet, a ima sjajnu levicu, smisao sa kombinatoriku i neverovatan tajming u skoku s obzirom na visinu, nije stavljao u prvi plan.

Bio je na meti Al Ahlija koji vodi Vladan Milojević, trener koji je u Panioniosu i Crvenoj zvezdi imao jak uticaj na njegovu karijeru, ali je posao propao pre svega zbog duga kluba iz Arabije prema klubu iz Ljutice Bogdana pri transferu Marka Marina. Ben ostaje do zime sigurno, a možda i duže jer je letos produžio ugovor na tri sezone.

Za 100 mečeva (7.796 minuta) postigao je čak 53 gola, uz 25 asaistencija: na 68 susreta u Superligi pogodio je mrežu 41 put, na 26 susreta u evrokupovima bio je strelac 10 puta, na šest utakmica u Kupu Srbije matirao je golmane dva puta. Na večnoj listi stranaca izjendačio se sa Mendešom Kaduom na trećem mestu sa 100 odigranih mečeva, ali duplo više golova, do kraja ove polusezone preteći će sigurno Damjana Le Taleka (104) i Mičela Donalda (107) po broju mečeva. I uz prezime Big s ponosom će staviti i prefiks "Big" kojim smo ga častili mi novinari jer za Zvezdu znači što i "Big Ben" za London.

STRANCI

1 Mičel Donald      107/14

2 Le Talek               104/7

3 Kadu                    100/25

   El Fardu Ben      100/53

NAPOMENA: Kolone označavaju broj utakmica i broj golova

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati