Fudbal

Direktno.rs

26. 10. 2020. 11:33 0

ARAPI I "SAN" TVRDE Pogba neće da igra za Makronovu Francusku!

Pol Pogba, as Mančester junajteda, prema pisanju engleskog lista "San", a posle jučerašnje objave na arapskom sajtu "195sports.com" neće da igra više za selekciju Francuske besan zbog izjave predsednika Emanuela Makrona da je "islam generalno glavni izvor terorizma u svetu".

U artiklu objavljenom prvo na arapskom sajtu, Zvezdi Junajteda navodno smeta odnos predsednika Makrona prema pojedinim islamskim zemljama i pogotovo taj stav da "su izvor terorizma u svetu". Kap koja je prelila čašu kod igrača muslimanske veroispovesti je odluka francuske Vlade da ode počast ubijenom učitelju istorije Samjuelu Patiju (47) koji je objavio uvredljive slike proroka Muhameda pre nego što mu je pre desetak dana u okolini Pariza odrubljena glava. Pati je posthumno dobio najviše odlikovanje francuske države. Makron je tada "Jedinstvo i čvrstina jedini su odgovori na monstruoznost islamističkog terorizma", na šta je reagovao igrač Junajteda.

Pogba se priključio mišljenju mnogih muslimana u Francuskoj da je potez Vlade uvredljiv za sve njih. "San", tvrdi da je Pogba doneo odluku da se povuče iz reprezentacije "trikolora" ali da još nije o tome obavestio Fudbalski Savez, selektora i saigrače. Videćemo narednih dana da li je vest sajta "195sport.com", pa i lista "San" istinita ili je možda sve izmišljeno sa jakom političkom konotacijom u francuskom konfliktu. Ako je tačna, mnogi fudbaleri muslimanske veroispovesti u selekciji Francuske, a oni su većina, mogli bi da krenu Pogbinim stopama a onda bi situacija prešla na drugi, viši nivo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati