Fudbal

Direktno.rs

22. 10. 2020. 21:33 4

MORALO BOLJE Zvezda izgubila, Deki isključen

Crvena zvezda je poražena od Hofenhajma u Nemačkoj 2:0 (0:0) u prvom kolu grupe "L" Lige Evrope, ali je ostavila sasvim dobar utisak jer domaćin nije bio mnogo bolji rival već je dve od tri šanse iskoristio dok srpski prvak svoje nije. Strelac prvog gola bio je Baumgartner u 64. minutu, a 10 minuta ranije trener Dejan Stanković je bio isključen zbog prigovora. Tačku je stavio Dabur u nadoknadi vremena. Zvezda je tako doživela prvi poraz u sezoni.

Bez Ivanića, Kange, Boaćija, sa nekoliko rovitih igrača, Crvena zvezda je lako mogla da se vrati iz Nemačke sa bodom, a ostala je i bez njega jer nije iskoristila svoje četiri prilike, a domaćin svoje dve od tri jeste. Dejan Stanković je dobro postavio defanzivu, neutralisao je sve pokušaje sa krila uvodeći i trećeg štopera, ali crveno-beli su mogli da ugroze takođe desetkovanog rivala samo iz tranzicije. I tri puta su crveno-beli došli do gola, ali dva puta Falćineli i jednom Spiridonović u prvom delu nisu koristili odlične pasove Rodića i Kataija. Nemci su bili bezopsani, a jednu priliku poklonio im je Sanogo u 45. minutu. Dabur je pogodio stativu.

Nastavak je doneo rasplet, prvo je Dejan Stanković zbog dva prigovora isključen u 53. minutu, a zatim je Hofenhajm iz prve dobre akcije sa krila poveo i pobedio. Rudi je poslao loptu na desetak metara, Eraković je zakasnio a Baumgarnter zakucao loptu u mrežu. Mogao je Sanogo da uzvrati, glavom je šutirao pored gola. Zvezda nije uspela da se vrati u meč, pokušala je stihijski, ušao je i Pavkov ali promene nije bilo. Stihijski se ništa ne može u Evropi, grešku odbrane kaznio je u trećem minutu nadoknade Munas Dabur. Sa desetak metara je zakucao loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Jeftin poraz Crvene zvezde, Nemci su samo bili spretniji, ne i nešto bolji rival. I treću važnu utakmicu ove sezone Zvezda nije uspela da dobije, dva remija (Omonija, Partizan) i poraz od Hofenhajma. Prvi u sezoni posle 15 utakmica. Narednog četvrtka Zvezda dočekuje u drugom kolu Slovan iz Libereca koji je pobedio Gent 1:0.

Kraj drugopg poluvremena 2:0

90+3: Dabur sve rešava 2:0. Greška odbrane Zvezde, Dabur sa desetak metara zakucava loptu iza leđa Borjana. 

90. minut: Igraće se još pet minuta, Zvezda ne stiže ni da pripreti.

85. minut: Pokušava Zvezda da izjednači, ušao je I Pavkov.

75. minut: Zvezda menja krilne napadače, videćemo hoće li Vukanović i Ben biti uspešniji od Kataija i Spiridonovića. Srpski tim nema šta da čeka.

73. minut: Kakva priliak Sanoga! Posle kornera vezista iz Obale Slonovače je sa pet metara glavom šutirao pored gola. Bio je i povučen u toj situaciji, mogao je Ernandez da dosudi penal.

69. minut: Prvi pokušaj Crvene zvezde u nastavku, Seku Sanogo je šutirao iznad prećke iz dobre pozicije.

64. minut: Vodi Hofenhajm, Baumgartner - 1:0. Prvi dobar centaršut Rudija sa desne strane, Eraković je malo zakasnio a Baumgartner je sa 10 metara poslao poluvolej udarcem loptu u mrežu.

61. minut: Nemci su pojačali pritisak, ali za sada nemaju ideju kako da nadmudre odbranu crveno-belih, pokušavaju ubacivanjem sa krila ali za sada im to ne donosi rezultat. Trojica štopera Milunović, Degenek i posebno Eraković deluju izuzetno sigurno.

53. minut: Protest trenera Dejana Stankovića, sudija Ernandez ga je opomenuo i rekao da će ga isključiti ako se slika ponovi. Sve se dogodilo jer je Falćineliju sviran faul u napadu a bila je izgledna kontra. Sudija je bio u pravu. A, Stanković je isključen.

51. minut: Pokušao je Belfodil sa 17 metara ali je Milan Borjan uspeo dobar udarac ispod prečke da izbaci u korner.

48. minut: Ista meta, isto rastojanje, ništa se nije promenilo u nastavku, dve izmnene kod domaćina nisu doneli promenu ritma.

Počelo je drugo poluvreme, Stanković ništa nije promenio, Nemac je napravio dvostruku izmenu, ušli su Gajger i Samaseku, a izašli Gažinović i Grilič.

Crvena zvezda je ostvarila cilj u prvom delu, u promenjenom sistemu sa tri štopera, sem na startu meča, igrači crveno-belih su veoma dobro funkcionisali u defanzivi. Trener Dejan Stanković je očigledno tražio da se igra mirno i da se rival ugrozi u tranziciji. To je pošlo za rukom Zvezdi tek u poslednjih deset minuta kad je stvorila tri dobre prilike, dve je prokockao Falćineli, a najbolju Spiridonović. Šteta, jer je Hofenhajm u defanzivi delovao ranjivo. Nemci su razočarali, doduše, i oni su bili bez sedmorice igrača i da nije bilo kardinalnog petljanja Sanoga ostali bi bez ijedne prilike. Ovako, na isteku prvog dela Sanogov poklon nisu iskoristili, Dabur je pogodio stativu. Na poluvremenu je realan rezultat, Zvezda bi mogla sa malo više rizika možda može i više od boda u nastavku.

Kraj prvog poluvremena 0:0

45. minut: Stativa Hofenhajma! Sanogo je petljao i izgubio loptu na 16 metara, usledio je šut Dabura ali stativa je bila saveznik Zvezde. Kraj poluvremena.

41. minut: Treća dobra prilika za Crvenu zvezdu, Rodić je ponovo poslao sjajnu loptu po zemlji na peterac, ali ovog puta Srđan Spiridonović nije uspeo da je dobro zakači. Možda najbolja šansa na utakmici. Šteta, Zvezda je prema šansama trebalo i da povede.

36. minut: Nova šansa za Falćinelija. Katai mu je lepo ubacio lopštu u prostor, Italijan je pokušao da lobuje golmana Hofenhajma ali je to učinio neprecizno.

35. minut: Najbolja napadačka akcija Crvene zvezde, Sanogo je na levom krilu pronašao Milana Rodića a ovaj poslao loptu u prazan prostor veoma dobro ali je Falćineli zakasnio za sekund da je prosledi u mrežu. Šteta.

31. minut: Skroman ritam meča, Zvezda sigurna u odbrani, za sada nije dozvolila Hofenhajmu da ozbiljnije ugrozi Milana Borjana. Međutim, srpski prvak ne uspeva da razvioje nijednu dobru kontru tako da je sve ostalo na pokušaju Falćinelija iz okreta. Još je Zvezda bez udarca u okvir gola.

24. minut: Mijat Gaćinović je primio loptu na 18 metara ušao u 16 metara a na njega je nesmotreno telom naleteo Seku Sanogo. Na sreću, sudija Ernandez je procenio da to nije bio start za penal. Ali, mogao je glatko i da ga sudi.

21. minut: Borjan brani udarac Baumgartnera sa 20 metara, Nemci su pripretili posle kornera, ali i oni su bez dobrog završnog udarca.

20. minut: Zvezda za sada uspeva da neutrališe pokušaje Hofenhajma, čak i da kontroliše utakmicu, ali je potpuno bezopasna. Katai ne može da napravi višak, igra pod blokadom a ostali ne mogu da izgrade opasan napad.

16. minut: Mladi Strahinja Eraković za sada igra odlično, tri puta je u situacijama jedan na jedan uspeo da blokira Dabura u izglednim situacijama.

12. minut: Nemci su napali od starta ali kako vreme odmiče Zvezda je uspostavljala ravnotežu tako da gledamo jednu mirnu utakmicu bez jakog tempa i uglavnom na sredini terena.

8. minut: Zapretila je Zvezda prvi put, Spiridonović je uposčlio Falćinelija na ivici 16 metara ali je Italijan šutirao pored gola.

6. minut: Spiridonović za sada jedini čuva loptu u ekipi Zvezde, ali se vidi da će crveno-beli samo iz brze tranzicije moći da ugrozi rivala u ovoj postavi.

2. minut: Nemci su odmah napali preko krila, Rudi je sa 16 metara neomaetan šutirao iznad prečke. Lako su Nemci došli do šanse. 

Meč je počeo, na centru je odlični španski sudija Alehandro Ernandez.

Hofenhajm - Crvena zvezda 1:0 (0:0) u toku

Strelac: Baumgartner u 64. minutu. Stadion: "Rajn-Neker" u Zinshajmu. Bez prisustva publike. Sudija: Alehandro Ernandez (Španija). Žuti karton: Falćineli, Sanogo (C. zvezda). Crveni karton: trener Stanković (C. zvezda) u 53. minutu.

Hofenhajm: Bauman - Rudi, Poš, Fogt, Akpoguma, Sesenjon (od 89. Skov) - Baumgartner (od 78. Larsen), Grilič (od 46. Samaseku), Gaćinović (od 46. Gajger) - Dabur, Belfodil (od 78. Bebu).

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Milunović, Degenek - Gajić (od 85. Simić), Sanogo (od 75. Petrović), Nikolić, Rodić - Katai (od 75. Vukanović), Spiridonović (od 75. Ben) - Falćineli (od 85. Pavkov).

Crvena zvezda odlučila se ova evropska sezona što se tiče dizajna dresova bude negde u retro fazonu jer je i proslava 75 godina postojanja kluba upriličena tako. 

"Makron" je uradio nove dresove na osnovu onih koji je nosila generacija 1977/78. koja je godinu dana kasnije i igrala prvo finale Kupa UEFA protiv Borusije iz Menhengladbaha i izgubila ga u dvomeču (1:1, 0:1). Promoteri dresa bili su legende iz tog vremena Vladimir Petrović Pižon i Dušan Dule Savić. Lep uvod u ono što ekipu očekuje od večeras.

Ekipa Crvene zvezde je krenula prema stadionu, a ispred hotela ispratila ih je grupa navijača crveno-belih iz Nemačke.

 Sve je spremno za meč, kažu u Hofenhajmu, ali nedostaje ono glavno. Sem navijača, kojima je zbog pandemije zabranjeno da dođu na utakmicu uprkos kupljenim ulaznicama (novac će im biti vraćen), nedostaje na slici i - lopta.

LIGA EVROPE

Grupa "L"

Hofenhajm - Crvena zvezda 2:0 (0:0) 

Slovan Liberec - Gent 1:0 (1:0), strelac Jusuf u 29. minutu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati