Fudbal

Direktno.rs

18. 10. 2020. 19:03 2

SLAB DERBI Partizan ispustio Zvezdu

Partizan je ošamario Crvenu zvezdu, ali nije uspeo da je nokautira pa je 163. večiti derbi u 11. kolu Superlige Srbije završen 1:1 (1:0). Razlika je ostala osam bodova. Derbi je ponovo bio mnogo borben, nije bilo nekog lepog fudbala, a nezadovoljniji mogu da budu crno-beli.

 

Generlano, fudbal na derbiju bio je prosečan, više slab nego dobar iako je sam rezultat i vođstvo Partizana u 5. minutu nagoveštavao da će se igrati kvalitetnije i ofanzivnije. Partizan je sasvim zasluženo dobio prvi deo, trener Stanojević je bolje pripremio meč, iskoristio je sve mane u Zvezdinoj igri, vršio presing na štopere Erakovića i Degeneka i to mu je donelo i vođstvo i dve-tri dobre polukontre u prvom delu. Veliki kiksevi Erakovića, iskoristio je Filip Stevanović na startu, ne i Asano, Marković i Jojiž kasnije. U okolnostima u kakvim je bio, nije moglo bolje po Partizan, gol bez mnogo muke. Ali, ostao je nažalost Partizan rano bez ključnog igrača Sejdube Sume, koga je u duelu laktom u oko pogodio Seku Sanogo. Miloš Jojić uspeo je da ga odmeni, ali nema on tu igru jedan na jedan.

Crvena zvezda je imala period od 15. do 25. minuta kad je napravila nekoliko dobrih pokušaja, ali je ostala bez šuta u okvir gola! Ponovo. Falćineli je imao šansu posle prekida u nadoknadi, ali Stanković je na poluvremenu nešto morao da menja jer je njegov tim bio potpuno nemoćan.

Drugi deo je dobila Zvezda, ali ne zato što je Bog zna koliko podigla nivo igre već zato što je Partizan ostao bez snage, bez goriva i samo se branio. Stativa Gobeljića nije bila dovoljna opomena, a ulazak Pavkova nije iskompenzovan odmah. Korner Spiridonovića doneo je izjendačenje. Katai je glavom loptui prebacio do Sangoa a Miloš Jojić je rukama zaustavio vezistu crveno-belih. Penal, opravdan i Katai je prekinuo taj niz od 435 minuta bez postignutog gola u debriju.

Pokušao je Partizan da se vrati, stihijski nije uspeo. Negde je platio danak odluci da se povuče. Nije nokautirao Zvezdu, ostao je na minus osam.

Stanojević je uglavnom nadmudrio Stankovića, sa onom vojskom koju je imao, vodio je gerilski rat. S druge strane, Zvezda je ponovo omanula u derbiju, nije bila slabija, ali ni jača iako ima bolji tim i manji psihološki pritisak. Izvukla se Zvezda ali ostala navijačima dužna za dobru partiju. Osam žutih kartona i crveni, to nije Zvezda. Ako je nešto dobro, onda je to što nije izgubila i postigal je gol.

Kraj: Partizan - Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Drugo poluvreme 1:1

89. minut: Asano petom šutira posle pasa Lutovca ali pogađa spoljni deo mreže.

87. minut: Milan Smiljanić je pokupao atraktivno makazicama posle kornera ali je Borjan mirno ispratio akrobaciju.

84. minut: Partizan se upinje svim silama da dođe opet do prednosti. Sve je to stihijski, Zvezda se vratila u blok. Nema prilika.

80. minut: Zakuvalo se na terenu, grubi faulovi Degeneka, pa Pavkova, igrači Partizana nervozni.

75. minut: Trener Partizana Aleksadnar Stanojević je "eksplodirao", psovao je nekoga iz redova crveno-belih, pa i sudiju Simovića.

74. minut: PENAl za Zvezdu. Katai precizan 1:1. Posle kornera Katai je uputio loptu ka Sanogu koga je povukao Miloš Jojić. Sudija SImović je sve video, a Katai je izjednačio. Zvezde je zatresla mrežu Partizana posle 453 minuta.

68. minut:  Nema vremena više Dejan Stanković, ubacio je Milana Pavkova umesto Bena, a Gajića umesto Gobeljića. Treba očekivati duge lopte.

62. minut: Banjak je umalo uvećao prednost. Bio je najviši u skoku posle prekida Natha, ali je lopta prošla tik pored stative. Menja Stanojević, morao je da osveži tim, Stevanović i Natho su izašli, a Lutovac i Smiljanić ušli u igru.

58. minut: Zvezda napada u drugom delu, a Partizan se odlučio da brani prednost od 5. minuta. Koliko će se ova taktika isplatiti pokazaće vreme. A, vreme je saveznik crno-belih.

52. minut: Stativu pogađa Marko Gobeljić. Izborio se desni bek za loptu, ušao sa desne strane i šutirao ispod Stojkovića u stativu. Prvi udarac u okvir gola i od strane gostiju.

46. minut: Stanković je izvršio prvu izmenu, umesto Gavrića na terenu je Spiridonović.

Rezime prvog dela:  Partizan sasvim zasluženo vodi, trener Stanojević je bolje pripremio meč, iskoristio je sve mane u Zvezdinoj igri, vršio presing na štopere i to mu je donelo i vođstvo i dve-tri dobre polukontre. Ostao je nažalost rano bez ključnog igrača Sejdube Sume ali je Miloš Jojić uspeo da ga odmeni. Crvena zvezda je imala period od 15. do 25. minuta kad je napravila nekoliko dobrih pokušaja, ali je ostala bez šuta u okvir gola! Ponovo. Falćineli je imao šansu posle prekida u nadoknadi, ali Stanković će na poluvremenu nešto morati da menja jer je potpuno nemoćan. Može rezime i ovako: Stanojević je dobio prvi deo protiv Stankovića.

Kraj prvog poluvremena 1:0 

45+4. minut: Kraj prvog dela, Partizan zasluženo vodi.

45+1. minut: Kakva prilika Falćinelija za 1:1. Katai je sjajno izveo prekid, Italijan je loptu zahvatio glavom ali je ona prošla pored stative.

45. minut: Simpović produžio prvi deo četiri minuta.

44. minut: Novi pokušaj Partizana, Asano je pokušao sa 17 metara ali je šutirao pored gola.

41. minut: Kakva šansa za Partizan... Lazar Marković je sam krenuo od centra ka Borjanu ali ga je stigao Eraković i uspeo da izbaci iz balansa prilikom šuta. Iskupio se mladi štoper Zvezde za kiks.

39. minut: Nova dobra kontra Partizana i novi problem za crno-bele jer se na povredu žali i Lazar Marković. Morao je Miloš Jojić odmah da šutira sa 16 metara ali se premišljao i pogrešio. Vratio se Marković u igru.

34. minut: Partizan za sada kontroliše utakmicu. Suzili su prostor, Zvezdini vezni igrači se odbijaju od duplog bloka kao od zida, a nema ni dovoljno kretanja da bi se probilo preko krila. Problemi za crveno-bele a pritom greškama stvaraju kontre rivalu. Mnogo greši ključni igrač u vezi Veljko Nikolić.

28. minut: Mnogo grešaka u pasu fudbalera Crvene zvezde, Partizan ih vešto koristi za polukontre. Natho je imao priliku iz slobodnjaka sa 25 metara ali je pogodio živi zid.

21. minut: Nije se oporavio Eraković posle kiksa u 5. minutu, crno-beli ga usmeravaju da pogreši ali Jojić i Asano nisu uspeli da iskoriste poklon kontru. Izlazak Sume doneo je i promene u napadu crno-belih. Asano se vratio na krilo, Marković je sam u špicu a Jojić je zauzeo Suminu ulogu.

17. minut: Nova velika šansa Zvezde, Katai je prošao po levoj strani, ali nije uspeo da proturi loptu do Falćinelija.

16. minut: Prva šansa za Zvezdu posle kornera, prvo Nikolić, pa Falćineli i na kraju Degenek nisu pogodili goil Stojkovića.

15. minu: Problem za Partizan, Sejduba Suma zbog povrede oka mora da napusti teren a u igru je ušao Lazar Marković.

12. minut: Partizan je bolje otvorio derbi, poklon gol im je doneo sigurnost a ulio zebnju među crveno-bele koji ne uspevaju ni da zaprete.

8. minut: Aleksandar Miljković je pokušao posle prekida ali je izblokiran u petercu.

5. minut GOOOL, vodi Partizan. Filip Stevanović je strelac. Strahinja Eraković je prvo pokl,onio loptu Sumi na 20 metara, a zatim je u pokušaju da interveniše i asistirao Filipu Stevanoviću koji sa 14 metara šalje loptu u mrežu. Kakav kikis.

3. minut - Otvoreno je počelo na obe strane, Simović je dozvolio da se igra muški, ne prekida igru. Grešku Banjaka je mogao bolje da iskoristi Željko Gavrić i bolje uposli Falčinelija. Međutim, odbrana crno-belih je uspela da interveniše. Zvezda igra presing, traži grešku.

Početak, sudija Novak Simović dao je znak za početak 163. večitog derbija. "Bubamara" se zakotrljala u tišini Humske, ali navijači Partizana okačili su poruku igračima na paroli "Nismo tu a čuje se taj zvuk iza zidova stadiona prolama se huk.

Partizan  - Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Strelac: F. Stevanović u 5. za Partizan, a Katai u 74. minutu iz penala za Zvezdu.. Stadion: FK Partizan. Bez prisustva publike. Sudija: Novak Simović (Lovćenac). Žuti kartoni: L. Marković, B. Ostojić, Jojić (Partizan), Falćineli, Sanogo, Katai, Gobeljić, Degenek, Pavkov, Eraković, Gajić (C. zvezda). Crveni karton: Sanogo (C. Zvezda) u 90+4.

Partizan: Stojković - Miljković, S. Marković (od 88. Vitas), Banjak, Urošević - Zdjelar, Natho (od 63. Smiljanić) – F.Stevanović (od 63. Lutovac), Suma (od 16. L. Marković), Jojić (od 88. Obradović) - Asano. 

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić (od 68. Gajić), Degenek, Eraković, Rodić – Sanogo, Nikolić - Gavrić (od 46. Spiridonović), Ben (od 68. Pavkov), Katai (od 89. Petrović) – Falćineli (od 84. Vukanović).

 

Mnogo više dilema proteklih dana bilo je oko Partizanovog sastava, jer trener Aleksandar Stanojević nije imao potpun uvid u stanje novajlija, pa se odlučio za proverene snage s tim da je iznenađenje izbor napadača. Odlučio se da mu Japac Takuma Asano bude lažna "devetka" a da ostavi Lazara Markovića na klupi za rezerve, dok Francuza Bajbeka nema ni na klupi jer je peti stranac a nije ni spreman. A, nema ni Filipa Holendera. Miloš Jojić će kontrolisati levu stranu, iskustvom, pasom ali i šutem sa distance trebalo bi da pomogne Sumi, Nathu i Zdjelaru i gura lopte u prostor Stevanoviću i Asanu.

Trener crno-belih Aleksadnar Stanojević bio je zatečen pitanjem da li je tačno da je Stojković oboleo od korone, pa se našalio:

- Ako je ima to ne znamo ni mi. Šalu na stranu, nema kod nas obolelih, svi rezultati su negativni. 

Zvezda će pokušati da prekine seriju loših rezultata u Humskoj, bilo je očekivano da Stanković ništa neće menjati koncepcijski bez obzira što su zbog korone izostali Mirko Ivanić i Gelor Kanga. Jedino iznenađenje je debi Strahinja Erakovića na mestu štopera u paru sa Degenekom iako se možda očekivalo da igra Radovan Pankov. Eraković je brz, ideja da zaustavi utrčavanja iz leđa.

Današnji derbi je drugi u istroiji koji se igra bez publike. Tog 1. marta 2008. godine duel Zvezde i Partizana odigran je na "Marakani" bez gledalaca zbog kazne (4:1 za crveno-bele), a danas je u pitanju pandemija koronavirusa.

- Teško je igrati bez publike jer derbi nije derbi u pravom smislu te reči. Međutrim, kad se pobedi onda je sve slađe .- rekao je Nenad Milijaš pred meč, te 2008. igrač na terenu i strelac iz penala, a danas pomoćni trener u štabu Dejana Stankovića.

U dosadašnjih 162 prvenstvena duela, Crvena zvezda je pobedila 64 puta, Partizan je dobio 47 mečeva, uz 52 remija i gol-razliku 228:195 u korist crveno-belih.

Crvena zvezda je poslednji put pobedila u Humskoj 27. februara 2016. godine 2:1 kada su strelci bili Vijeira i Ibanjez. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati