Fudbal

S. I.

06. 10. 2020. 12:06 0

PRELAZNI ROK Superligaši se istrošili jedva milion evra

Istorijski najduži prelazni rok je završen, srpska pijaca je zatvorena u ponedeljak u ponoć i kad se podvuče crta - sprski klubovi nikad nisu manje novca potrošili, pogotovo se to odnosi na Crvenu zvezdu i Partizan. Cela Superliga od 20 klubova jedva je spiskala oko milion evra.

Zvezda je uložila samo 250.000 evra u dolazak Srđana Spiridonovića iz Pogona, a Partizan se baš potrošio sa 550.000 evra uloženih u Makija Banjaka (500.000) i pozajmici Filipa Holendera (50.000) iz Lugana. Besparica, dugovi uvećani zbog korone, opredelili su "večite" na slobodne igrače bez obeštećenja. TSC je platio 100.000 evra Inđiji za Mihajla Banjca i tu je tačka. Okruglo 900.000 evra, bar prema zvaničnim podacima potrošili srpski klubovi na obeštećenja u prelaznom roku. Da zaokružimo na milionče.

Zvezda je vratila Aleksandra Kataija i Gelora Kangu, potpisala Luku Markovića i poslala ga u Novi Pazar, a na kraju napad pojačala Dijegom Falćinelijem iz Bolonje. Uz plaćenog Srđana Spiridonovića to je kvintet novajlija na Marakani. Planirao je generalni direktor Zvezdan Terzić 12 do 15 miliona evra zarade na prodaji a inkasirao je samo 3,4 prodajući Matea Garsiju Arisu za 1,3 miliona evra plus 50 odsto od narednog transfera, Miloša Vulića Krotoneu (800.000), Tomanea u Samsunspor (600.000), Dušana Jovančića u Rize (400.000) i Brfanka Jovičića u Ural (300.000). Glomazan igrački kadar rasterečen je i odlacima Srđana Babića na pozajmicu u Famalikao, a Jirke u Mirandes, kao i raskidima ugovora sa Kanjasom, Melegom, Jevtovićem, Stanojevim. Grupna faza Lige Evrope je došao na Marakanu kao lek za dušu...

Partizan je u poslednja dva dana prelaznog roka vratio svioju decu Ivana Obradovića, Miloša Jojića i Svetozara Markovića, a napad pojačao Žan Kristofom Baebekom (Utreht). Pre njih stigli su Banjak, Milljković i Filip Holender, a ugovor potisao Denis Stojković. Tražili su crno-beli 15 miliona za Umara Sadika, isto za Filipa Stevanovića. Odbijali su devet i 10 od Lila, a onda Sadika prodali u ALmeriju za pet miliona evra, plus četiri u bonusima i 10 odsto od narednog transfera. Zaradili su još 850.000 evra prodajom nemanje Miletića u Al Rid (550.000) i Đorđa Ivanovića u Olimpiju, mada je to prebijanje rate za Banjaka. Matića su poslali na pozajmicu u Atromitos.

Vojvodina je ostala samo bez golmana Emilo Rockova koji je prdat Fehervaru za 120.000 evra, Čukarički je inkasirao 500.000 evra od potpune prodaje Miroslava Bogosavca u Ahmat, ali je mnogo dobio angažovanjem Danila Pantića. TSC je platio 100.000 evra Inđiji za Mihajla Banjca, a pojačavao se uglavnom talentovanim fudbalerima kao što su Jug Stanojev, Dostanić, Eleven... Čak je i tradicionalno aktivni Spartak iz Subotice u rubriku zarade od prodaje upisao "nulu", ali imaju jako dobar tim pa će sigurno imati više uspeha na zimu.

U Superligi ćemo u nastavku sezone gledati reviju povratnika iz inostranstva kao što su Đuričković, Aca Kovačević, Marković, Šljivić (Radnički Niš), Krneta, Obradović, Radin (Inšija), Luka Milunović, Trajković (Napredak), Kahriman, Blažić (Rad)...

Sve u svemu, mnogo prelazaka iz kluba u klub, a novca ni od korova. Pa kako da nam fudbal ide napred kad se vodi ovakva politika u klubovima?

TOP 5 PRODAJA

1. Umar Sadik (Partizan - Almerija) 5.000.000 evra

2. Mateo Garsija (C. zvezda - Aris) 1.300.000

3. Miloš Vulić (C. zvezda - Krotone) 800.000

4. Tomane (C. zvezda - Samsunspor) 600.000

5. Nemanja Miletić (Partizan - Al Rid) 550.000

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati