Fudbal

24. 09. 2020. 07:00 2

Kasa prazna, dug veliki: Smanjuju plate, prodaju tim

Crvena zvezda je, kako nezvanično saznajemo, donela odluku da poput zagrebačkog Dinama posle 1. oktobra i plej-of meča za plasman u grupnu fazu Lige Evrope obznani totalnu rasprodaju. Pre toga su generalni direktor Zvezdan Terzić, trener Dejan Stanković, sportski direktor Mitar Mrkela smanjili plate za po 50 odsto...

Ne govorimo o ružnim već o nužnim potezima koje mora da učini rukovodstvo srpskog šampiona jer je kasa prazna, dugovi pozamašni i ne može više da se servisira skup, a posebno glomazan igrački kadar. Kako saznajemo, prećutno je taj predlog generalnog direktora Zvezdana Terzića aminovao i trener Dejan Stanković a plan je da se u klub slije od 10 do 15 miliona evra.

U "izlogu" Marakane imate raznu "robu", od mladih i darovitih Željka Gavrića i Njegoša Petrovića do iskusnog "lava" El Fardu Bena. Na prodaju je veći deo igrača, a crveno-beli očekuju šest miliona evra i procente od Gavrića i Petrovića. Italijanska Atalanta želi da investira u krilnog napadača tri do četiri miliona evra, dok dva kluba imaju intenciju da odvedu zadnjeg veznog za dva miliona evra. Kad tome dodamo dva do tri miliona od prodaje El Fardu Bena u Al Ahli dolazimo do dve trećine zacrtane sume.

Miloš Degenek je sa australijskim pasošem uvek interesantan za Emirate, Arabiju, Kinu jer ne zauzima mesto stranca a to se tržište otvara sada. Crveno-beli se nadaju da bi od njega mogli da inkasiraju ponovo do tri miliona evra, a čeka se i Birmingem za Matea Garsiju koji nudi dva miliona evra. Milan Pavkov, Aleksa Vukanović i Dušan Jovančić mogli bi da zatvore "rasprodaju". Kad drugi znaju da vam gori pod nogama i kad nudite igrače na sve strane onda su i ponude daleko manje, nemate "pregovarčki potencijal". I Zdravko Mamić je planirao mnogo više novca od svojih pulena u Dinamu, ali će zaraditi manje od planiranog. Ponekad treba izgubiti da bi se sutra dobio više. Sve je bolje od prazne kase i neplaćenih igrača.

Ukoliko im se ostvari dobar deo plana, a pritom se uđe u grupnu fazu Lige Evrope gde bi moglo da se zaradi do šest miliona evra, crveno-beli bi uspeli da završe godinu bez uvećanja duga koji je 32 miliona evra, a da pritom omoguće Dejanu Stankoviću da ima kvalitetan tim koji bi mogao da dođe do nove titule. Naravno, na zimu bi se formirao novi tim za novi napad na Ligu šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati