Fudbal

S. I.

22. 09. 2020. 07:41 1

ĐAVOLJA POSLA Stanoju je Belgija i pesma i haos

Belgija je za Aleksandra Stanojevića posebna u trenerskoj karijeri jer ga sa Partizanom za ovu zemlju vezuje i najveći uspeh i zatim poraz koji je doneo kasnije najveći neuspeh. Prvo je 2010. Stanoje eliminisao Anderleht i ušao u Ligu šampiona, pa je naredne sezone ispao od Genka u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda senzacionalno i od irskih amatera iz Šamroka u plej-ofu za grupnu fazu Lige Evrope. U četvrtak ga od 19.00 časova očekuje samo jedan meč protiv Šarlroa koji će umnogome iskrojiti šta će se u Humskoj dešavati posle 1. oktobra.

Vladimir Stojković, Aleksandar Miljković, Milan Smiljanić i Lazar Marković, a Ivica Iliv sada u ulozi "direktora iz senke" biće akteri u četvrtak a bili su svedoci "đavoljeg lonca" Saleta Stanojevića pre deceniju. Sećaju se i onih golova Klea za 2:2 u Briselu i posle 120 minuta onog pogotka Vojislava Voje Stankovića u penal seriji za trijumf od 3:2 i plasman u Ligu šampiona. Ali pamte i pomračenja u Genku od pet minuta kada se vođstvo od 1:0 pretvorilo u nadoknadi u poraz od 2:1, a posebno pamti kiks u revanšu Aleksandar Miljković koji je pripomogao De Brujneu, Vosenu i ostalima da prežive pakao Humske (1:1).

Samom Stanojeviću je taj uspeh iz Brisela doneo slavu i portfolio za posao u Kini, Izraelu, Grčkoj, a poraz od Genka uzrokovao je opuštanje igrača koje nije mogao da spreči, blamažu protiv Šamroka, probleme, konflikte sa predsednikom Draganom Đurićem i na kraju odlazak na zimu uz poruku "nikad se više neću vratiti". Senzacionalni povratak na klupu Partizana posle ostavke Sava Miloševića praćen je velikom dozom optimizma, crno-bela navijačka krv je proradila, glad za titulom i rušenjem Zvezde sada ima utemeljenje, tako bar kažu.

A, Stanoje se pred Šarlroa nalazi u sličnoj situaciji kao pred Genk, mada je potpuno drugačije kad sami odradite pripreme u odnosu kad preuzmete tim u takmičenju. Tada je imao problema sa štoperima, pojačanja iz Brazila Anderson i Eduardo samo što su došli iz jeka sezone, a Bugarin Ivanov se teško uklapao. Zato je pred meč u Genku stigao Nemanja Rnić da zatvori rupu u štoperskoj liniji jer se Anderson povredio na prvom treningu! Imao Sale u ekipi i Medu Kamaru, Necu Tomića, Zvoneta Vukića, Sašu Ilića, na golu Stojkovića, u odbrani Aleksandra Rankovića, Volkova, ali mu je sreća okrenula leđa na oba meča. De Brujne, Vosen, Vanden Bore su izašli kao pobednici. Kad je dobijen Šamrok Rovers već su se kovali planovi o grupnoj fazi, a doživljena je bruka da bodigardovi i konobari čuvenog "Templ" bara upišu najjaču "recku" u istoriji kluba.

Stanojević i Milošević razlikuju se u pogledima na fudbal, načinu igre i organizaciji na terenu. Sale, danas kao trener sa dvocifrenim godinama iskustva, polako modifikuje neke segmente u igri jer će kompletnu rekonstrukciju moći da uradi tek u januaru. Ali, opet ima problema u organizaciji igre, defanzivi iako gol primio nije, a posebno u realizaciji. Maki Banjak je tek izašao iz povrede, nema alternativu za Miljkovića na desnom beku, imao je u najavi četiri pojačanja a od "stižu sutra" njih nema ni na vidiku pa je ostao bez planiranih - Ivana Obradovića, Nikole Čumića, Svete Markovića, teško će do Miloša Jojića i Nikole Ninkovića.

Genk 2011 - Šarlroa 2020. Mnogo sličnosti, poteškoća i koincidcencija u samoj pripremi, ali je velika razlika što popravnog nema. I što trenutno igra Partizana ne obećava jer je u jednoj rečenici slaba za lidera prvenstva Belgije koji daje po tri gola svakome. Sve oči su uprte u Stanojevića i njegov čarobni štapić. Bio je otpisan u Briselu posle beogradskih 2:2 pa je iznikao iz pepela kao ptica Feniks. Bio je favorit protiv Genka pa je ispao. Treći put u Belgiji...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati