Fudbal

Milan Zarić

16. 09. 2020. 20:14 1

POSLE TRI DECENIJE Zvezda pala na penalima!

Fudbaleri Crvene zvezde su prethodnih godina imali sreće, kada je reč o odlučivanju pobednika posle penal serije, ali večeras to nije bio slučaj. Posle 1:1 u 120 minuta velike borbe sve je stalo na ruletu sa bele tačke, u kom su Kiprani bili uspešniji, skoncentrisaniji i srećniji, te su slavili sa 4:2. Na taj način su crveno-beli posle pune 32 godine eliminisani posle izvođenja jedanaesteraca.

Serija kluba iz Ljutice Bogdana počela je još u prošlom veku, tačnije u sezoni 1998/99. U prvom kolu Kupa UEFA crveno-beli su igrali protiv Meca, a nakon dva meča (2:1, 1:2) pobednika nije bilo. To je značilo da će putnik u drugo kolo biti poznat posle penala, u kojima su fudbaleri Zvezde bili uspešniji i trijumom od 4:3 su prošli dalje, te su zakazali dvomeč sa Lionom.

Na novu penal seriju čekalo se do 2012. godine. Zvezda na Omoniju i oba meča za zaborav. U 210 minuta nije bilo golova, pa je pobednika odlučilo izvođenje penala. Boban Bajković je tada zablistao, crveno-beli su slavili sa 6:5 i prošli su dalje.

A poslednja u nizu pobeda na penale usledila je prošle sezone, kada je Zvezda u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona bila uspešnija od Kopenhagena, te je kasnije i zaigrala u elitnom takmičenju.

Međutim, ta serija nije mogla doveka da traje, a okončana je, nažalost, večeras. Jer, Omonija je bila bolja i trijumfom od 4:2 je obezbedila evropsku jesen, dok će crveno-beli za njega morati tek da se bore.

Ujedno, ovaj poraz na penale bio je prvi za Crvenu zvezdu posle pune 32 godine! Jer, poslednji put su crveno-beli pognute glave napustili teren 1988. godine, kada je bolji od njih bio Milan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati