Fudbal

Direktno.rs

10. 08. 2020. 10:04 0

Amerima opada kosa zbog doslednog Đokovića

Amerikanci grickaju nokte, počeće i kosu da čupaju, jer do starta ATP Sinsinatija ostaje još 12, a US opena još 20 dana a trenutno se ne zna hoće li Novak Đoković, ali i cela grupa prijavljenih tenisera iz prvih 20 uopšte učestvovati. Naš as, ali i predsednik unije tenisera traži čvrste garancije od ATP da teniseri po povratku u Evropu iz SAD ne moraju da idu u dvonedeljni karantin i od te odluke zavisi i odgovor.

Toni Nadal, trener i stric Rafaela Nadala koji je otkazao učešće i zvanično u kolumni za "Marku" je bio vrlo jasan i realan kad je konstatovao:

- Situacija sa pandemijom konorona virusa je tako nepredvidiva da svaku odluku tenisera da učestvuju ili ne učestvuju treba prihvatiti kao takvu. Ne treba tražiti posebno objašnjenje bez obzira što se meni i jedne i druge odluke čine iz nekog ugla nerazumne. Međutim, tenis ima svoja pravila, baš kao što i covid-19 ima neophodne uslove, kao što su higijena, karantin 14 dana...

Đoković i teniseri na poslednjem sastanku pre dva dana nisu ništa rešili oko karantina, pa je izostao i Novakov definitivan stav hoće li učestvovati na američkoj turneji ili ne. Prvi reket sveta nema strah od pandemije covid-19 kao Nadal i Vavrinka koji su otkazali Sinsinati i US open, ali ima jasan stav, izrečen još pre mesec dana da je neizvodjivo da teniseri biraju pod prinudom karantina da li će igrati samo US open ili samo Rolan Garos.

Postoje i još neke stavke koje bi najbolji teniseri da izbace (ako se zarazi neko u timu gubiš meč jer ga nećeš igrati itd), ali organizatori dva turnira u "balonu" Flešing Medouza u Njujorku (ATP turnir u Sinsinatiju 22. avgust i US open 31. avgust) imaće velike gubitke ako ne dođe elita na čelu sa Novakom Đokovićem.

Suštinski je lako: ima karantina Novak ne igra, nema karantina - Novak igra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati