Fudbal

Direktno.rs

07. 08. 2020. 22:57 0

Ispali Ronaldo i družina, Siti izbacio Real!

Fudbaleri Mančester sitija i Liona plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona. "Građani" su na svom terenu još jednom savladali Real Madrid sa 2:1 (prvi meč 2:1) i tako overili prolaz u narednu rundu, dok je francuski predstavnik prošao dalje izbacivši u dvomeču favorizovani Juventus, iako je poražen sa 2:1 u Torinu (prvi meč 1:0 za Lion).

U plejadi golova, Mančester siti je do vođstva došao već u devetom minutu kada se Gabrijel Žezus iskusno prikrao i presekao loptu odbrani Madriđana, doturivši je Sterlingu kojem nije bilo teško da je sprovede u mrežu.

Radost domaćeg tima trajala je dvadesetak minuta, a onda je na scenu stupio Karim Benzema koji je posle asistencije Rodriga, bio najviši u skoku i poravnao rezultat.

Odbrana Reala još jednom je nespretno reagovala, ovog puta u 68. minutu, kada je Rafael Varan neshvatljivo pogrešio prilikom dodaje golmanu, a njegov traljav pas ka Kurtoi, sasekao je Žezus koji je smestio loptu u mrežu.

Na meč u Torinu Lion je doputovao sa minimalnom prednošću iz Francuske, a radost gostima doneo je Memfis Depaj u 12. minutu koji je hladnokrvno i lukavo realizovao jedanaesterac.

Pola sata Juventus nije mogao do gola, a na scenu je stupio Kristijano Ronaldo. Najpre je poravnao rezultat sa penala u 43. minutu, da bi u 60. postigao velelepni pogodak. Sevnula je njegova levica sa dvadesetak metara, a čuvar mreže francuskog tima skrenuo je loptu samo do stative, ali je potom rikošetirala u mrežu.

Njegova dva gola, međutim, nisu bila dovoljna za plasman u četvrtfinale, pa će sreću u elitnom rangu Portugalac i drugari morati da potraže naredne sezone. 

Mančester siti i Lion ukrstiće koplja u četvrtfinalnom okršaju, a među osam najboljih plasirali su se ranije Lajpcig i Atletiko Madrid, odnosno Atalanta i Pari Sen Žermen.

U subotu će u preostalim mečevima osmine finala snage još jednom odmeriti Barselona i Napoli (prvi meč 1:1), odnosno Bajern i Čelsi (prvi meč 3:0).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati