Fudbal

Milan Zarić

06. 08. 2020. 07:04 2

SRAMNO! FSS opet ponizio igrače koji traže pravdu

Da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeza i njegova svita nemaju ni trunku empatije, uverili smo se mnogo puta, ali se čini da su sada prešli svaku granicu. Jer, ne da FSS nije ni na koji način pomogao nekadašnjim fudbalerima Borca, Jagodine i Donjeg Srema, koji traže pravdu i isplatu dugova, već ih je još jednom ponizio! Sada je odbio tim igračima da dostavi izjave o statusima pomenutih klubova, kako bi bili obeštećeni od strane FIFA! FSS tone sve dublje...

Nije Slaviša Kokeza sa svojom svitom želeo da poseti fudbalere koji su protestovali u centru Čačka, nije se interesovao kako su ti momci, koliko im se duguje, nije se interesovao za njihovo zdravstveno stanje tokom štrajka glađu... Ali se zato jeste pojavio u okolini Čačka kada je trebalo otvoriti fudbalski teren, jer je to tada vođena predizborna kampanja Srpske napredne stranke.

Međutim, nije da su već dovoljno poniženi fudbaleri očekivali pomoć, jednostavno godinama traže pravdu, a FSS ni prstom nije mrdnuo. Međutim, ono što nisu očekivali, jeste da ih Savez ponizi, ponovo.

Naime, bivši fudbaleri Borca iz Čačka, Jagodine i Donjeg Srema su tražili od FSS izjave o statusima pomenutih klubova kako bi ih dostavili FIFA fondu, odakle bi bili obeštećeni. A FSS? Ni reči, čelni ljudi našeg fudbala su se pravili mrtvi, pa momci kojima se duguje novac nisu mogli da pošalju dokumentaciju u FIFA.

Sve ovo je objavljeno na Fejsbuk stranici Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost".

- FSS je odbio da igračima koji su bili u štrajku glađu i koji su prevareni dostavi izjave o statusima klubova FK Borac, FK Jagodina i FK Donji Srem, a koji su bili potrebni da se dostave FIFA fondu kako bi igrači bili obeštećeni iz pomenutog fonda - navodi sindikat "Nezavisnost" i pita se samo jedno:

- Nejasno nam je čemu tolika mržnja FSS prema tim momcima čak i kada neko drugi treba da ih obešteti i zašto FSS čini sve što je u njihovoj moći da tim momcima onemogući da budu obeštećeni od strane FIFA.

Podseća sindikat "Nezavisnost" da je štrajk glađu fudbalera Borca bio prvi u istoriji i ne isključuje mogućnost da se on ponovi, ali ovoga puta na nekom drugom mestu.

- Poznato je svima da je štrajk glađu u Čačku bio prvi u istoriji svetskog fudbala, a kako stvari stoje, možda se uskoro desi isti štrajk ispred prostorija FSS, da se skrene pažnja svetske javnosti o tretmanu nacionalnog Saveza prema igračima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati