Fudbal

Direktno.rs

04. 08. 2020. 06:10 0

ZABRINJAVAJUĆE U ZVEZDI 4 špica, 3 gola u 2020!

Crvena zvezda je došla do startne pobede u Superligi od 3:0 ponovo bez golova napadača. Portugalac Tomane je u odsustvu rovitih Boaćija i Pavkova opet radio mnogon više za ekipu nego što je ugrožavao gol rivala i to ga za sada ne brine. A, zabrinjavajući je podatak da su četvorica napadača Zvezde u 2020. godini postigli samo tri gola u takmičarskim mečevima.

Od kad je Dejan Stanković preuzeo ekipu, napadači Crvene zvezde Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Tomane i Aleksa Vukanović koji je prekomandovan sa krila postigli su samo tri gola. Tomane je protiv Napretka bio strelac u 22. minutu i gol je "zalio" krvlju jer je prilikom udarca bio nokautiran kopačkom u glavu, dok je Vukanović protiv Rada postigao dva gola!

Opravdanje donekle leži u činjenici da je golgeter tima i prvi izbor Boaći bio povređen od prvog prolećnog kola sa Čukaričkim, a da su Pavkov, Tomane i Vukanović uglavnom igrali za ekipu i promašivali šanse. Međutim, koliko god Stanković bodri i ne kritikuje špiceve, zna se šta je njihov posao i po čemu se meri njihov uspeh.

- Bilo je veoma važno da trijumfujemo na otvaranju prvenstva. Prva takmičarska utakmica posle priprema je uvek specifična, često se dešavaju iznenađenja, ali smo i više nego ozbiljno pristupili duelu i nismo ostvarili prostora za neželjen rezultat. Smatram da ćemo iz meča u meč delovati sve sigurnije i ubedljivije - komentarisao je Tomane za klupski sajt.

Portugalac, jedini strelac od klasičnih napadača, dodao je da je lako igrati sa kvalitetnim igračima kao što je Katai ali i potvrdio da mu nedostaju golovi.

- Mislim da sam dobro odigrao, ali naravno da uvek može bolje. Bitno je da je tim bio na nivou i to posle zaista teških priprema. Nije bilo lako da iz onakvog rada kakav smo imali na Divičibarama i u Staroj Pazovi uđemo u meč, istrčimo kvalitetno i trijumfujemo, međutim, to je ono što krasi velike timove. Ekipno smo bili odlični, verujem da sam doprineo tome, a golovi će sigurno doći - kaže Tomane.

Srećom po Zvezdu, Srđan Spiridonović se raspucao, Mirko Ivanić ušao u seriju, mladi Radulović koristi svaku šansu, Miloš Vulić i Veljko Nikolić se "nameštaju", čekaju se Ben, Katai, štoperi koji su uvek opasni u prekidu...

Ali, Zvezdi nedostaju golovi napadača...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati