Fudbal

[ Izvor: Bbc.co.uk ]

03. 08. 2020. 22:38 0

BARNSOVA ANALIZA "Grujić dobija šansu u Liverpulu"

Analitičari "BBC" Geri Gilespi, Džon Barns i Emil Heski napravili su presek igračkog potencijala Liverpula i došli do zaključka da se ne očekuju neka velika pojačanja ovog leta a da bi za klub bilo pametnije da iskoriste igrače koje imaju na platnom spisku kao recimo Marka Grujića, Harija Vilsona, Harvija Eliota.

Zanimljiva je analiza veznog reda, gde sva trojica smatraju da se Klop odrekao "ekstra kreativnosti", odnosno igrača koji su sjajni tehničari zarad atleta fizičkih moći i na konto toga osvojio i Ligu šampiona i Premijer ligu.

- Da bi igrao sa dva ofanzivan beka i trojicom napadača moraš u veznom redu da imaš trojicu "radnika" koji brane ceo prostor. Ako se Klop odluči da kupi plemenitijeg veznog igrača rizikuje da prima više golova, kao što je slučaj sa Sitijem - objasnio je Barns za "BBC".

Nekadašnja možna "desetka" tvrdi da Adama Lalanu koji je otišao ima ko da zameni i pominje da su Marko Grujić, Hari Vilson i mladi 17-godišnji Harvi Eliot uz Čemberlena, Keitu i Šaćirija mogu da ispune zahteve menadžera Jirgena Klopa.

Nemački stručnjak je pozvao Marka Grujića da se vrati u Liverpul i da od 15. avgusta do 1. septembra odradi prvi deo priprema u Francuskoj kako bi kroz trenminge bilo procenjeno koliko je napredovao u Herti i pre svega da li bi imao potrebnu minutažu. S druge strane, klub iz Berlina je već ponudio 12 miliona evra, a spreman je da ide i do 15.000.000 i otkupi Grujića.

Klop je ceo posao odložio za period posle 1. septembra jer baš kao što je Barns analizirao, sem alternativnog levog beka kao zamenu za Robertsona ne mora ništa drugo da kupuje u prelaznom roku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati