Fudbal

Direktno.rs

01. 08. 2020. 17:22 14

Orbanovi navijači cepaju Srbiju, Vučić ćuti!

Veliki prijatelj Aleksandra Vučića, kako i sam kaže za predsednika Mađarske Viktora Orbana, posle provokacija sa "Velikom Mađarskom", ovoga puta je prešao i na sportski teren. Navijači kluba čiji je on vlasnik, TSC iz Bačke Topole, na utakmici protiv Vojvodine istakli su transparent: "Sto godina tuge", što je asocijacija na to da bi ovaj deo Srbije trebalo da pripadne Mađarskoj.

Orbanovi navijači su poslali jasnu separatističku poruku, nazvavši derbi sa Vojvodinom "derbijem juga". Mislili su na teritoriju koja je oduzeta Mađarskoj i pripojena Srbiji posle Prvog svetskog rata. Naravno, reakcija državnog vrha Srbije je izostala, predsednika Aleksandra Vučića takođe, koji se ponosi da je Orban alfa i omega našeg superligaša, inače glavni finansijer kluba.

Takođe, Vučić se nije oglašavao ni kada je Orban proteklih meseci dva puta isticao mapu "Velike Mađarske", sa delovima teritorija Srbije i Rumunije. Da se ne bi zamerio, pokvario odnose i biznis!

Navijačka grupa TSC-a "plavi bećari" u junu je obeležila vek od Trijanonskog sporazuma između zemalja Antante i Mađarske. To je jedan od sporazuma kojim je zaključen Prvi svetski rat, a posle kog su Mađari izgubili veliki deo teritorije.

Povodom toga su i istakli separatistički transparent: "Sto godina tuge".

A Vučić i dalje ćuti...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati