Fudbal

S. I.

07. 07. 2020. 07:55 0

Korona "ubija" pripreme na Zlatiboru

Novi talas koronavirusa promenio je i planove za pripreme fudbalskih klubova Superlige jer su mnogi odložili svoj odlazak na Zlatibor u prvoj fazi. Uz to, Užice je proglasilo i vanrednu situaciju, što će još otežati posao hotelijerima na Zlatiboru i dodatno im poremetiti planirane prihode.

Covid-19 je ozbiljno prodro u Superligu Srbije jer su posle šest pozitivnih slučajeva u Crvenoj zvezdi, od korone oboleli i igrači Spartaka, pa Partizana, Radničkog iz Niša, Javora... Srećom, većina je preležala koronu za vreme pauze. Sve su to bili pacijenti sa lakšom kliničkom slikom i ozdravljenjem za sedam do 10 dana, ali je zbog uvežanog broja zaraženih u Zlatiborskom okrugu mnogi klubovi odlučili da odlože prvi odlazak na planinu i taj bazni deo rada odrade kod kuće.

Kukaju i hotelijeri na Zlatiboru jer će ostati bez očekivanog profita a uložili su mnogo novca kako bi omogućili sve zdravstvene uslove za prijem grupa od 40 i više ljudi koji imaju po dva treninga dnevno.

Partizan je trebalo da se preseli na Zlatibor ali je ostao u Beogradu pa će tek sredinom jula, ako ne bude bilo žarišta, da u drugoj fazi ode na Zlatibor i kroz nekoliko test mečeva brusi formu za start Superlige 1. avgusta. Vojvodina je juče počela pripreme za novu sezonu i potpuno je otkazala odlazak na Zlatibor.

- Plan nam je bio da u ponedeljak i utorak ovde odradimo po dva treninga, u sredu jedan, a da u četvrtak krenemo na Zlatibor. Međutim, s obzirom na to da tamo postaje kritična situacija po pitanju korone, najverovatnije ćemo ostati i ovde sprovesti čitave pripreme. Imamo sve uslove, tako da nemamo potrebe da bilo šta rizikujemo i dovodimo igrače u opasnost da dobiju koronu. Onda bi morali da pauziraju 10-15 dana i propustili bi početak sezone u kojoj igramo Evropu. Uz Partizan, koji ima „Zemunelo“, mi na našem „Vujadinu“ imamo najbolje uslove za rad i samo treba još da nađemo protivnike za pet prijateljskih utakmica do početka prvenstva - kaže trener Vojvodine Nenad Lalatović.

Čukarički će 12. jula otići na Zlatibor samo na drugu fazu i to u hotel "Buket" gde će biti i jedina ekipa. Odigraće i tri kontrolna meča. Ima i onih koji ne menjaju plan. Spartak iz Subotice je na Zlatiboru a u subotu je odigrao i prvi test meč od sedam planiranih. Surduličani su krenuli danas i već od sutra će na Zlatibor gde će ostatid do 18. jula.

Neki će zaobići Zlatibor. Šampion Crvena zvezda će prvi deo priprema od 11. do 20. jula obaviti na Divčibarama u hotelu "Crni vrh" vlasništva porodice MIloša Teodosića, a drugi u Vrnjačkoj banji. Napredak je otišao na Taru, TSC će se spremati kod kuće.

Pandemija koronavirusa će uj svakom slučaju staviti na veliki ispit FS Srbije, zdravstvenu komisiju i čelnike Zajednice Superlige i Prve lige Srbije oko procedure za start i samu organizaciju obe profi lige.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati