Fudbal

S. I.

02. 07. 2020. 05:43 0

OPREZ Onazi u Zvezdi ako prođe lekarski

Nigerijski sajt preselio je Ogenija Onazija iz turskog Denizlija u Crvenu zvezdu, a s obzirom na to da ga trener Dejan Stanković poznaje iz Italije vrlo verovatno će do transfera i doći. Ali, samo ako prođe lekarske preglede i ako bude prodat Njegoš Petrović.

Nigerijski reprezentativac, koji je igrao za Lacio (2012-2016) i Trabzon (2016-2020.), a od zimus za Denizli, nikako da se potpuno oporavi od pucanja Ahilove tetive u decembru 2018. godine. Cela prošla godina protekla mu je u oporavku, zato se i rastao sa Trabzonom. U Denizliju je od januara uspeo da odigra samo sedam mečeva ali se dva puta povređivao. Poslednja dva meča nije igrao zbog rupture mišića.

Onazi je rođen 25. decembra 1992. u Nigeriji, sa 16 godina skrenuo je pažnju na sebe na Mundijalu za igrače do 17 godina kada su 2009. "super orlovi" bili vicešampioni. Posle El Kanemi Voriorsa od 2012. bio je član Lacija (75 mečeva/6 golova), pa tri sezone Trabzona (69/6), a od januara Denizlija (7/0). Za selekciju Nigerije od 2012. godine odigrao je 52 meča uz jedan gol. Visok je 172 santimetra, po stilu igre podseća na Esijena.

Pitanje je samo koliko je zdrav. Crvenoj zvezdi je svakako potreban igrač njegovog kvaliteta ali samo pod uslovom da može na terenu da pruži 100 odsto, pogotovo na startu sezone i kvalifikacijama za Ligu šampiona. Poznato je to da se igrači duže oporavljaju od ruptura Ahilove tetive i da im u procesu oporavka najteže da vrate funkciju lista te noge.

Crvena zvezda već u veznom redu ima Seku Sanoga koji muku muči da se potpuno oporavi od povrede kolena i pokaže klasu, renome stican u Švajcarskoj. Trener Dejan Stanković uz Sanoga na poziciji zadnjeg veznog ima Branka Jovičića, Njegoša Petrovića, Miloša Vulića, još uvek Dušana Jovančića.

Zvezda je već angažovala Srđana Spiridonovića, posao je 99 odsto završen sa Aleksandrom Kataijem i napadačem Andersonom Silvom iz Famalikaoa, a kako nigerijski sajt prenosi i sa Onazijem. Ipak, čekamo zvaničnu potvrdu iz Zvezde...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati