Fudbal

Sašo Ilijoski

21. 06. 2020. 11:46 1

PENZIJA: A, morao je biti novi Piksi

Saša Caki Stojanović u subotu je u meču protiv TSC završio karijeru. Niš mu se poklonio za sve što je 37-godišnjak učinio za svoj Radnički u kome je ponikao i završio karijeru. Ali, Caki je po svim iskazanim kvalitetima u omladinsklom i počecima seniorskog staža trebalo da nasledi Dragana Stojkovića.

Rođen 21. januara 1983. u Pasi Poljani kao i Piksi, Saša je igrao magično na početku 21. veka i put ga je umesto na Marakanu odveo u PSV Ajndhoven. Ispostavilo se da je to bila ishitrena odluka zbog koje je Caki u karijeri uradio manje nego što je objektivno trebalo.

- Morao sam više, a mogao sam i manje da uradim u karijeri. Kad podvučem crtu ne mogu da budem nezadovoljan, ali daleko od toga da nisam svestan da sam propustio priliku da uradim mnogo više - za Direktno počinje iskrenu priču upravo penzinonisani plejmejker.

Odlazak u PSV sa 18 godina 2001. je, ispostavilo se bila - greška.

- Trebalo je to da bude velikim iskorak u karijeri, ali sudbina me je odvela u najjaču ekipu PSV u poslednjih 20 godin a sa Kokuom, Nilisom koja je igrala polufinale Lige šampiona. Nisam dobio šansu, pratile su me i sitne povrede, išao sam na pozajmice u FC Ajndhoven. Zanimljivo da su prodajom te generacije šansu dobilki sve mladi igrači sa Afelajom i ostalima. Nisam u pravom momentu došao na "Filips" stadion. Danas bi svakako odbio ponudu PSV i ostao duže u srpskom fudbalu, išao korak po korak i insistirao da dođem prvo na Marakanu a posle u inostranstvo. Neka ova moja priča posluži kao primer mladim igračima da ne žure sa odlaskom u inostranstvo već da se postepeno razvijaju ovde.

Rozendal, Aris Limalsol, Hapoel Haifa, Etnikos, pa povratak u Radnički iz Niša (2012.), a posle polusezone u Univerzitatei iz Kluža stigao je 2015. tamo gde je trebalo dao ode 2001. - u Crvenu zvezdu.

- Bilo je to ostvarenje velike želje, sna. Kod Lalatovića sam igrao pola godine standardno, posle sam kod Grofa Božovića igrao manje što su delom bile krive i povrede ali sam osvojio titulu. Ispunio dušu.

Povratak u Radnički 2016. bio je logičan sled stvari za igrača koji je na terenu video sve, dodavao kao rukom, izvodio prekide kao "džojstikom".

- Gde sam počeo tu sam i završio. Bila je to moja želja, da u Radničkom ostavim dublji trag. Igrali smo i Evropu, bili smo drugi prošle sezone, ove nismo ponovili te rezultate. Odužio sam se klubu.

U klubu nisu mogli da ga odgovore od odluke da završi karijeru.

- To sam odlučio pore godinu dana, iskreno, fizički se dobro osećam i mogu da pomognem sigurno još godinu-dve ali opet sam imao sitne povrede koje su me onemogućavale da igram duže u kontinuitetu. Verujem da sam uradio pravi potez, jer lično smatram da je Radničkom potreban Caki 100 odsto spreman.

Stojanovića ćemo od početka jula gledati u Radničkom ali u drugoj funkciji.

- Dogovorio sam se sa klubom da radim kao skaut pri prvom timu, koordinator i asistent trenera. Fudbal i ja smo sudbinski vezani, logično je da ostanem i da pomognem na drugi način. Radnički mora da ostane u vrhu srpskog fudbala, biće to moja nova misija u Nišu - zaključuje Saša.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati