Fudbal

Sašo Ilijoski

16. 06. 2020. 21:10 0

Poledica: Samo su Rumuni gori od nas

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica poslao je u FIFA spisak od 45 bivših igrača Borca iz Čačka, Jagodine i Donjeg Srema koji bi trebalo da deo dugovanja dobiju iz posebnog Fonda koji je Svetska kuća fudbala formirala za fudbalere koji su u peirodu od 2015. do 2020. ostali bez plata iz raznih razloga.

FIFA je objavila da je do 15. juna stiglo 441 prijava iz celog sveta a 89 odsto aplikacija je za igrače koji igraju u Evropi.


- Mi smo poslali aplikacije samo za članove našeg sindikata a to je broj od 45 bivših fudbalera Borca, Jagodine i Donjeg Srema koji imaju pravosnažne sudske presude. Postoje i brojni igrači ovih naših klubova koji nisu naši članovi pa će morati sami da apliciraju u FIFA za svoje predmete. Koliko imam uvid, samo Rumuni imaju više aplikacija iz Evrope od nas, nešto preko 80 fudbalera -  otkriva Poledica za Direktno.


U ovom času, dok se ne formira Komisija koja će odrediti i kriterijume za raspodelu novca iz fonda koji ima pet miliona evra, Poledica ne želi da nagađa kojoj sumi mogu da se nadaju članovi "SPFN".


- Kriterijumi i sastav Komisije FIFA još nisu detaljno precizirani i u ovom času je nezahvalno predviđati po kom pravilniku će se raspodeliti novac. Ima tu i nekih nejasnoća vezanih za vremenske odrednice. Recimo, svi naši članovi za koje smo aplicirali su zvanične presude Arbitražnog suda dobili 2015. godine mada su kod nekih dugovi nastali i pre toga, 2013 i 2014. Ne znamo da li će ih Komisija uzeti u obzir.


FIFA i FIFpro su napravili ove fondove za pomoć fudbalerima i bitno je da će igrači biti delom obeštećeni.


- Tek kad Komisija kompletira spisak, a verujem da će broj igrača biti i veći od sadašnjih 441, znaže koja se cifra potražuje. Fond je cementiran na pet miliona evra pa će se novac, verujem, procentualno raspodeliti svim igračima koji su aplicirali. Koliki že to biti procenat niko u ovom času ne može ni da predvidi - tvrdi predsednik SPFN.


Na spisku se nalazi 24 fudbalera Boraca iz Čačka, članova SPFN za koje je podneta dokumentacija: Branimir Aleksić, Vladimir Bajić, Stefan Drašković, Nenad Kočović, Miloš Krstić, Miloš Marković, Radan Šunjevarić, Aleksandar Tanasin, Lazar Tatić, Marko Vidović, Srđan Vujaklija, Đuro Zec, Boris Živanović, Dejan Babić, Jovan Čađenović, Uroš Delić, Aleksandar Gojković, Dušan Jovančić, Lazar Jovanović, Nednad Lukić, Nemanja Miletić, Miljan Mutavdžić, Tijago Galvao, Miroljub Kostić.


Spisak fudbaleri Jagodine je nešto kraći, ima ih 17: Danijel Gašić, Nemanja Arsenijević, Milan Milinković, Aleksandar Stojmirović, Vuk Mitošević, Stefan Nedović, Dušan Martinović, Slavko Marić, Dario Damjanović, Milan Đurić, Miloš Lepović, Predrag Đorđević, Slađan Mijatović, Marko Bačanin, Strahinja Bačanin, Vladimir Ilić. Aleksandar Živanović.


Ukupan broj od 45 fudbalera iz Srbije zatvaraju četvorica bivših fudbalera Donjeg Srema: Đuro Zec, Ivan Božović, Marko Prljević i Nemanja Lakić-Pešić.


Poledica na kraju ističe da će i u Srbiji nastaviti institucionalnu borbu za prava članova SPFN koji imaju izvršne presude bez obzira što je država omogućila da se nedozvoljenim radnjama praktično ugase Borac iz Čačka, Jagodina i Sloboda iz Užica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati