Fudbal

Direktno.rs

03. 06. 2020. 12:36 0

Zvezda plaća dva miliona evra za pojačanja

Crvena zvezda je u petak osvojila 31. titulu prvaka, juče preskočila Inđiju i plasirala se u polufinale Kupa Srbije, ali i počela ozbiljnije radnje u prelaznom roku. Napadač Famalikaoa Anderson Silva (22), štoper Arisa Lindzi Rouz (28) i krilni igrač Pogona Srđan Spiridonović (26), uz mladog Mihajla Banjca (Inđija) su prioritetna pojačanja najtrofejnijeg kluba sa "A" liste.

Dolazak Andersona Silve povlači za sobom prodaju Ričmonda Boaćija ili Milana Pavkova, možda i obojice jer Aleksa Vukanović igra odlično u samom špoicu u tandemu sa Tomaneom, koji je radom i igrama došao u ozbiljne planove trenera Dejana Stankovića. Brazilac je na 28 mečeva postigao osam golova za portugalski klub, sličan je profil Boaćiju, ali će imati i veliki pritisak zbog učinka špica iz Gane koji je najefikasniji stranac Zvezde svih vremena. A, nije ni jevtin jer mu ugovor ističe 2024. Srpski šampion razmatra pozajmicu sa pravom otkupa.Lindzi Rouz je francuski đak, reprezentativac Mauricijusa a u Arisu igra veoma dobro. Grci su tražili 1,2 miliona evra za obeštećenje, pa smanjivali to u dva navrata i sada iznosi 700.000 evra, mada se sa ljudima iz Soluna uvek teško trguje. Stanković već ima četvoricu štopera a najbliži izlaznim vrtima je Miloš Degenek jer je najcenjeniji na tržištu. Zbog australijskog pasoša on nije stranac u Aziji te stalno ima veliki broj ponuda iz tog dela sveta. Možda se spakuje ponovo i Nemanja Milunović, ali na Marakani žele da imaju kvartet defanzivaca s tim da bi i Strahinja Eraković konačno mogao da dobije prekomandu u prvi tim.

O Spiridonoviću smo manje više već pisali. Nije mu bez osnova nadimak "Spidi", ali u konkurenciji Bena, Gavrića, Ivanića, Mate Garsije, Simića, pa povratnika Milana Jevtovića i Erika Jirke, mladih Stanojeva i Cvetkovića samo Stanković i sportski sektor znaju zašto bi ga doveli jer je očigledno da četvorica krilnih vezista mora da se proda da bi momak sa našim i austrijskim pasošem (obeštećenje 300.000 evra) bio u konkurenciji.

Mihajlo Banjac je i u četvrtfinalu kupa pokazao da "iver ne pada daleko od klade", pravi je naslednik svog oca Bojana koji je igrao svojevremeno jako dobro u Zemunu i Francuskoj. I njegov dolazak iz Inđije uzrokovaće prodaju zadnjih veznih jer Stanković sada računa na Njegoša Petrovića, Branka Jovičića, Dušana Jovančića, kao i na Seku Sanoga koji se polako oporavlja. Zvezda planira da kupi i napadača Rabotničkog Davida Toševskog (18) ali je to ulaganje za budućnost.

Zvezda će i ovog leta biti aktivna na fudbalskoj pijaci, čini se da će mnogo više prodavati jer ima skoro 40 profesionalaca na platnom spisku. Nastaviće i da ulaže, za pomenuti kvartet moraže da se izdvoji između 1,5 i dva miliona evra. A, da bi održala visok budžet od 30 miliona evra, moraće da ponovo da uđu u grupnu fazu nekog od evrokupova i da zarade od prodaja minimum 10 miliona evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati