Fudbal

Milan Zarić

02. 06. 2020. 18:51 0

Ben i Ivanić slomili Inđiju, Zvezda u polufinalu Kupa

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su preskočili još jednu prepreku u Kupu Srbije. Trijumfovali su na gostovanju protiv Inđije sa 2:1 golovima Mirka Ivanića i El Fardua Bena u razmaku od svega dva minuta, da bi poraz domaćih u finišu ublažio Mihailo Jovanović.

Crveno-beli su u petak i matematički osvojili titulu, treću zaredom, pa su bili motivisani da dođu do pobede nad Inđijom i tako zadrže šansu da prvi put posle 13 godina osvoje duplu krunu.

I videlo se na startu koliko su motivisani, budući da su držali konce igre u svojim nogama, međutim u prvih 20-ak minuta nisu uspeli bogzna kako da priprete. Bilo je tu poluprilika posle kornera ili slobodnih udaraca, međutim izostala je realizacija. A kada je reč o fudbalerima Inđije, oni su se branili na početku meča, da bi sredinom prvog poluvremena u nekoliko navrata zapretili, i to veoma ozbiljno.

Najbolju priliku domaći su imali u 21. minutu, kada je Čemelj odlično skočio i šutirao posle kornera Banjca, međutim Borjan je odlično intervenisao i sprečio neprijatno iznenađenje za svoju ekipu.

Nakon tog pokušaja Zvezda je vratila terensku inicijativu i u 29. minutu je mogla da povede. Jer, tada se u veoma dobroj situaciji našao El Fardu Ben, koji je posle dodavanja Degeneka krenuo u slalom, ali je, nakon što je zaobišao nekoliko protivničkih fudbalera, u završnici bio neprecizan.

Međutim, ono što tada nisu iskoristili crveno-beli, ispravili su sedam minuta kasnije, kada se i prvi put zatresla mreža domaćih. El Fardu Ben se našao u ulozi asistenta, centaršutem je pronašao Mirka Ivanića, koji je u završnici bio neumoljiv i doneo je prednost Zvezdi u 36. minutu.

A samo dva minuta kasnije praktično je rešeno pitanje pobednika... Ovoga puta je u ulozi asistenta bio Mirko Ivanić, sada je on uposlio Bena, koji je u 38. minutu nadskočio golmana Inđije Prekovića i duplirao je prednost.

- Imali smo cilj i to smo ostvarili, prošli smo u narednu fazu Kupa. Svaka čast igračima na ispunjenom cilju, iako ima prostora da radimo. Pauza ima uticaj na igru. Imali smo apsolutnu kontrolu u prvom i većem delu drugog poluvremena. Trebalo je da ranije rešimo utakmicu, pa smo primili gol i bilo je neke neizvesnosti - rekao je pomoćni trener Zvezde Nebojša Milošević.

Mogla je Zvezda u prvom poluvremenu da overi pobedu i da slavi na kraju još ubedljivije, međutim nisu crveno-beli imali ni sreće. Tako je u 41. minutu zamalo bio neprecizan, dok je u nastavku sreća okrenula leđa Aleksi Vukanoviću.

Raspoloženi napadač je u 65. minutu mogao da nastavi seriju golova, kada je već matirao golmana Prekovića, međutim lopta nije htela u gol. Pogodio je stativu, pa je propustio priliku da Zvezdi donese još ubedljiviju pobedu, baš kao što to nije pošlo za ruku ni Milanu Pavkovu koji minut ranije.

Do kraja se još jednom tresla mreža Inđije, međutim poništen je u 76. minutu gol Ivanića zbog ofsajda. I ti silni promašaji mogli su skupo da koštaju Crvenu zvezdu, budući da je u završnih pet, šest minuta došlo do drame.

Naime, zaspala je u finišu Zvezdina odbrana, što je iskoristio Dimitrov, koji je dobro centrirao, a Mihailo Jovanović je skočio pored uspavanog Milunovića i matirao Milana Borjana, koji je prvi put kapitulirao nakon nastavka sezone.

Ipak, nije taj gol mnogo poremetio crveno-bele, koji su u završnici uspeli da sačuvaju prednost, slavili su sa 2:1 i napravili su korak ka osvajanju duple krune. Ko će biti naredni rival izabranika Dejana Stankovića, ostaje da se vidi nakon što se odigraju preostale utakmice četvrtfinala Kupa, ali i kada se obavi žreb za polufinale.

INĐIJA - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:2)

Stadion: Gradski u Inđiji. Strelci: Jovanović u 88. minutu za Inđiju, a Ivanić u 36. i Ben u 38. za Crvenu zvezdu. Sudija: Lazar Lukić.

Inđija: Preković, Cucin, Mihajlov, Jovanović, Čermelj, Purtić, Krasić (od 79. Dimitrijević), Bastajić (od 60. Milosavljev), Banjac (od 60. Dimitrov), B. Ilić (od 79. Marković), Vidić.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 86. Pankov), Ben, Petrović, Jovančić, Ivanić (od 86. Gavrić), Vukanović (od 68. Jovičić), Pavkov (od 62. Tomane).

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

UTORAK

Inđija - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

(Jovanović 88 - Ivanić 36, Ben 38)

SREDA

15.00 Čukarički - Radnički Niš

17.30 Radnik - Partizan

20.00 Vojvodina - Mladost

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati