Fudbal

[ Izvor: Insajder ]

01. 06. 2020. 19:14 3

Poništen tender za nacionalni stadion u Srbiji

Tender za izradu dokumentacije za dizajn novog nacionalnog fudbalskog stadiona u Republici Srbiji je poništen, potvrđeno je kancelariji UNDP-a koji je tender trebalo da sprovede. Kako navode, Vlada Srbije ih je obavestila da zbog kovid19 krize u ovom momentu nije u mogućnosti da preuzima nove finansijske obaveze, usled čega je tender poništen.

Kancelarija Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), za potrebe Vlade Srbije, raspisala je 25. oktobra 2019. godine tender za prikupljanje ponuda za izradu Tehničke dokumentacije za izgradnju novog nacionalnog fudbalskog stadiona.

Prethodno je, u junu, Vlada formirala i Radnu grupu za praćenje realizacije projekta "Izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona, sa pratećim sadržajima".

Za predsednika je imenovan ministar sporta Vanja Udovičić, a za njegovog zamenika ministar finansija Siniša Mali.

Nijedno od ova dva ministarstva već mesecima ne dostavlja informacije o tome da li je ulaganje od 250 miliona evra, što je svota za koju je Srbija trebalo da se zaduži za gradnju nacionalnog stadiona, opravdano.

Zvaničnici godinama obećavaju gradnju nacionalnog stadiona. Tako je taj projekat najavio još 2013. tadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić. Dve godine kasnije, o njegovoj izgradnji govorio je Aleksandar Vučić u vreme dok je bio premijer prilikom razgovora s fudbalskim reprezentativcima Srbije nakon što su pobedili reprezentaciju Albanije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati