Fudbal

Direktno.rs

28. 05. 2020. 10:48 1

SAVO NIJE JEDINI Ko je sve bio na udaru navijača?

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević je pred odlaskom iz Humske, u čemu ne leže samo razlozi sportske prirode, već je jedan i to što je ušao u sukob sa navijačima crno-belih, koji su ga pre mesec dana, šamarali u restoranu. I nije bivši as crno-belih jedini koji je imao takav "tretman" kod pristalica, ali je svakako najveće ime koje je moralo da prođe kroz tako nešto.

Srbija je brujala nakon obelodanjivanja informacije da je Savo Milošević ušao u konflikt sa viđenijim navijačima Partizana, kojima se nije svidelo to što se nekadašnji reprezentativac nije pojavio na sastanku sa njima, pa su odlučili da reaguju na sebi svojstven način. 

Ova situacija je podigla prašinu u društvu, te je samo jedan u moru poražavajučih primera u našem fudbalu, gde se treneri i igrači nalaze na meti navijača kluba. A ko je to sve pre Save bio na meti navijača?

Koroman dobio šamare na treningu

Od besa navijača nije pobegao Ognjen Koroman, nekadašnji reprezentativac i as Crvene zvezde, koji je 2008, kada je u prvom mandatu nosio crveno-beli dres, dobio šamar od pristalice kluba iz Ljutice Bogdana.

Sve se odvijalo pred meč sa APOEL-om, kada su navijači držali govor igračima i najdeblji kraj je izvukao Koroman, i to zato što se, kako su tada izvestili mediji, smejao i gestikulirao. Sve je to bio uvod u krizu crveno-belih, koji su tada ispali od Kiprana, a Koroman je kasnije istakao da im je oprostio.

Napad na Lazara Markovića

Lazar Marković se 2012, kada je u prvom mandatu nosio dres Partizana, još kao tinejdžer našao na meti. A razlog za napad na tada jednog od najtalentovanijih igrača crno-belih bio je loša igra protiv užičke Slobode.

Tada je jedan od "iznerviranih" utrčao sa južne tribine na teren, te je ošamario krilnog napadača. Bio je to detalj koji je obeležio Markovićev boravak u Humskoj, a protiv navijača koji je nasrnuo na njega nije pokrenuta krivična prijava, jer nije bilo "osnova za njeno pokretanje".

Skidanje kapitenske trake Šćepoviću

U neprilikama sa navijačima je bio i Marko Šćepović, koji je 2013. čak i ostao bez kapitenske trake. Bilo je to posle revanša kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Ludogoreca, kada je Partizan ispao i ostao bez šanse da se domogne elite. Fudbaleri crno-belih su otišli do navijača i tada se dogodio detalj o kom se i dalje priča.

Jer, Šćepović je sa trakom otišao do tribine, a vratio se bez nje, pošto ju je uzeo Miloš Radisavljević Kimi, koji je tako pokazao tada mladom napadaču da ne zaslužuje da bude kapiten. A kako se podigla prašina u javnosti posle tog detalja, Šćepović i vođa navijača Partizana su se obratili javnosti, kada je napadač crno-belih i objasnio zašto je ostao bez trake.

- Ja sam osetio obavezu prema navijačima, koji su naš 12. Igrač, da predam traku. A digla se velika prašina nepotrebno i ovaj slučaj nema veze sa slučajom Lazara Markovića  jer je to potpuno druga dimenzija. Nijednog trenutka se nisam osetio ugroženim - rekao je Šćepović.

Fudbaleri Zvezde bez dresova

Nervozu navijača su osetili i fudbaleri Zvezde, i to kolektivno. Naime, oni su 2013. godine ostali bez dresova, koje su morali da skinu posle neočekivanog poraza od Voždovca (1:0). Ali, nije poraz bio najgori, jer su se posle meča poređali ispred navijača, koji su ih vređali, a onda ih naterali da im predaju dresove i ostali su samo u šortsevima. Ove blamaže su jedino bili pošteđeni Miloš Ninković i Boban Bajković.

Posle svega, fudbaleri Zvezde su uz jaku policijsku pratnju otišli u Ljutice Bogdana.

Marjanu Markoviću zapaljen auto

Marjan Marković je početkom 21. veka važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera u Jugoslaviji, profilisao se u jednog od naših najboljih desnih bekova, što je želeo da naplati i ode u inostranstvo, zbog čega je i pretrpeo štetu.

Naime, on je 2005. godine odbio da potpiše novi ugovor sa crveno-belima, pa mu je preko noći zapaljen automobil ispred zgrade u kojoj je živeo.

Marković je tada već bio seniorski reprezentativac Srbije, preselio se nešto kasnije u Dinamo Kijev, da bi se posle tri sezone u Ukrajini vratio u Crvenu zvezdu.

Fudbaleru Novog Pazara pretili pištoljem

Možda i najteži slučaj napada u našem fudbalu zabeležen je 2015. godine, kada je Žarko Udovičić, tada fudbaler Novog Pazara, doživeo stravične pretnje. I to samo zbog toga što je promašio penal protiv Rada.

To je bilo dovoljno za pristalice Pazaraca da potpuno pobesne, pa su potezali i pištolj. Upali su u svlačionicu nekadašnjeg superligaša, repetirali su pištolj i pretili fudbaleru kog su označili kao krivca za poraz.

Nakon toga je Udovičić pobegao glavom bez obzira, sa porodicom je napustio klub i grad, otišao je u Užice, a sada je član poljske Lehije.

Slične scene u komšiluku

Da nisu samo fudbaleri u Srbiji ti koji se nalaze na meti huligana, pokazuju scene i iz Hrvatske, gde navijači splitskog Hajduka ("Torcida") nisu birali način da pokažu igračima šta misle o njihovim izdanjima. I često su fudbaleri izloženi uvredama, ali i napadima. Posebno je to bio slučaj 2019, kada su posle eliminacije od malteške Gzire, navijači utrčali na teren kako bi se obračunali sa fudbalerima. Na svu sreću, u tome nisu uspeli.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati