Fudbal

M. Z.

07. 04. 2020. 09:54 1

Omaž "Marke" legendi: "Radomire, volim te" (FOTO)

Španska "Marka" ovog utorka posvetila je kompletnu naslovnu stranu legendarnom Radomiru Antiću, koji je sinoć preminuo u 72. godini života.

Proslavljeni srpski stručnjak otišao je posle kratke i teške bolesti i njegov odlazak je napravio veliku prazninu u srcima članova njegove porodice i prijatelja, ali i igrača koje je vodio, navijača, članova uprava...

Svi su znali koliko je veliki trener, čovek koji je jedini u istoriji vodio Atletiko Madrid, Real Madrid i Barselonu, a posle njegovog gubitka mnogi koji i nisu pomno pratili fudbal mogli su da se uvere u to.

Mnogi velikani oprostili su se od Antića, počev od najvećih klubova sveta, pa preko čuvenih fudbalera, sadašnjih i nekadašnjih, pa tako i novinara, raznih drugih funkcionera.

"Marka", koja je jedna od najpoznatijih medijskih kuća u Španiji, izdanje za sedmi aprila posvetila je srpskom stručnjaku napisavši na početnoj strani – "Radomire, volimo te".

Novinar španskog lista Huan Ignasio Garsija-Očoa u tekstu o Antiću ističe čuvenu sezonu 1995/1996, kada je osvojio duplu krunu sa Atletiko Madridom.

- Na obalama reke Manzaranes pesma "Radomire, volim te" i dalje odjekuje - piše Oćoa i dodaje:

- Antić je izgradio solidan tim koji je važio za sjajan defanzivni sastav. Radomir je dizajnirao tim, a sve je sproveo nepoznati Milinko Pantić koji će postati legenda crveno-belih za izvođenje slobodnih udaraca i kornera.

Te sezone u finalu Kupa kralja Altetiko Madrid je savladao Barselonu 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Pantić u 102. minutu.

- Atletiko je mesec dana posle osvajanja Kupa došao i do titule, čime se Antić upisao u istoriju Atletiko Madrida - zaključio je Huan Ignasio Garsija-Oćoa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati