Fudbal

[ Izvor: Beta ]

06. 04. 2020. 22:39 0

Zastava na stadionu Atletika na pola koplja

Zastava Atletiko Madrida na stadionu Vanda Metropolitano biće spuštena na pola koplja u naredna 24 sata u znak poštovanja prema legendarnom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je danas umro u Španiji.

Tu vest preneo je večeras AS, uz izjavu direktora Atletika Migela Anhela Gila, da je posle smrti Antića "otišao i deo srca tog kluba".


AS je, osim što je podsetio na Antićevu igračku i trenersku karijeru, naveo da je srpski trener umro u bolnici nakon što je dugo bolovao od pankreatitisa.

Brojni domaći i strani mediji izvestili su večeras o smrti legendarnog fudbalskog trenera.

Na svim naslovnicama su crno-bele fotografije Radomira Antića i crna vrpca, uz ispisanu godinu rođenja i smrti.

Svi mediji podsetili su da je Antić jedini trener koji je predvodio tri najveća španska kuba, Barselonu, Real Madrid i Atletiko Madrid. Posbeno je izdvojena sezona sa Atletiko Madridom, 1995/1996, kada je osvojena dupla kruna.

Marka je takođe navela kako se kretala Antićeva karijera, uz naslov teksta: "Gospodin fudbal". U tekstu se podseća i da je Antić u Atletiku šansu pružio Dijegu Simeoneu i Kokeu, a da je po završetku trenerske karijere dobro obavljao posao komentatora, jer je govorio bez ustezanja i bio autentičan.

"Diplomatija je izgubila utakmicu protiv istine. Gledao je fudbal i pričao o njemu bez razmišljanja da li će dobiti nagradu za prijateljstvo. Kraj uvek dolazi. Radomir, Rado ili Antić ne ulazi u svačiji najbolji tim svih vremena, to nije važno. Njegovo ime ostaće upisano na trenerskoj tabli", piše Marka.

Italijanska Gazeta delo Sport oprostila se od srpskog trenera, a vest su preneli i britanski mediji, uz podsećanje da je igrao za Luton od 1980. do 1984. godine i postigao čuveni gol na Mejn Roudu, kojim je njegova ekipa ostala u ligi, a ispao Mančester siti.

Luton, kao i Real Madrid, Selta, Barselona i Atletiko Madrid, koji je prvi objavio vest, oprostili su se od Antića i izjavili saučešće porodici i prijateljima.

"Barsina porodica danas žali gubitak čoveka koji je bio voljen u svetu fudbala. Počivaj u miru", navela je Barselona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati