Fudbal

Milan Zarić

19. 02. 2020. 07:44 0

NEVEROVATAN Daje gol na svakih 40 minuta i preti Srbiji

Braut Erling Haland je učinio da mu se cela Evropa divi! To ne čudi, ako se uzme u obzir lakoća kojom trese mreže protivnika, a da je rođeni golgeter supertalentovani Norvežanin je pokazao i u prvom meču osmine finala Lige šampiona, u kom je sam, sa dva rafala, srušio Pari Sen Žermen - 2:1.

Kako samo igra Haland u dresu Dortmunda! Ma, fudbalska poezija. Pogađa ovaj tindjžer kako god poželi - glavom, levom i desnom nogom, sa distance, iz neposredne blizine... Praktično ga je nemoguće čuvati, u šta su se najbolje uverili defanzivci Pari Sen Žermena, koji nisu mogli da ga sačuvaju.

Prvi put se u strelce Haland upisao u 69. minutu, kada je odlično ispratio akciju "milionera", našao se sam ispred Kejlora Navasa i lako ga matirao. Bio je to gol u stilu Filipa Inzagija, da bi majstorstvo na delu pokazao samo osam minuta kasnije.

Prethodno je Nejmar izjednačio, a onda je Norvežanin izrastao u junaka utakmice. Dobio je loptu na 18 metara, bez dvoumljenja raspalio po njj, probušio mrežu Parižana i izazvao delirijum među navijačima Borusije iz Dortmunda.

Nastavio je Haland nestvarnu seriju pogodaka otkako je u zimskom prelaznom roku došao u Nemačku iz Salcburga. Do sada je odigrao sedam utakmica u svim takmičenjima i postigao je 11 golova.

A koliko je zapravo norveški vunderkind produktivan, najbolje govore njegove brojke u dresu "milionera". Jer, do sada je odigrao sedam mečeva, tokom kojih je 440 minuta bio na terenu i postigao je pomenutih 11 pogodaka. Dakle, Erling Braut Haland postiže na svakih 40 minuta i tako demonstrira klasu iz meča u meč!

Nalazi se neverovatni golgeter u nestvarnoj formi, te je poslao svojevrnu poruku fudbalerima Srbije, sa kojima će Norvežani igrati krajem marta u Oslu u polufinalu baraža Lige nacija. Moraće naši fudbaleri na tom meču da slave kako bi se plasirali u finale i tu se eventualno borili sa Škotskom ili Izraelom za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ali, da bi uopšte došli u tu situaciju, moraće najpre da pobede Norvešku i zaustave Halanda.

Defanzivci mnogih evropskih klubova u tome nisu uspeli, pošto im je mladi napadač sa lakoćom davao golove, što jasno govori koliko će težak posao imati Nikola Maksimović, Nikola Milenković, Miloš Veljković...

Dao više golova nego ceo tim Barselone

Zanimljivo je takođe da je Haland ukupno do sada postigao 10 golova u Ligi šampiona, čime se izjednačio na listi najboljih strelaca ovog takmičenja s Robertom Levandovskim, a ukupno je postigao više golova nego kompletan tim Barselone.

Barsa je u grupnoj fazi dala devet golova na šest mečeva, dakle gol manje od Haalanda, koji je osam golova dao u grupnoj fazi kao igrač Salzburga, ali ubrzo je tu seriju nastavio u dresu "milionera".

UČINAK HALANDA U DRESU DORTMUNDA

Augzburg - Dortmund 3:5 - tri gola za 34 minuta na terenu
Dortmund - Keln 5:1 - dva gola za 25 minuta
Dortmund - Union Berlin 5:0 - dva gola i asistencija za 77 minuta
Leverkuzen - Dortmund 4:3 - bez gola i asistencije
Dortmund - Ajntraht 4:0 - gol za 79 minuta
Verder - Dortmund 3:2 - gol za 45 minuta
Dortmund - PSŽ 2:1 - dva gola za 90 minuta

(*Haland je na terenu proveo 440 minuta i za to vreme je dao 11 golova, što znači da se u strelce upisuje na svakih 40 minuta)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati