Fudbal

[ Izvor: Indeks.rs ]

29. 01. 2020. 12:45 0

POLA VEKA KASNIJE Šekularac ipak u Juventusu

Šesnaestogodišnji Kristian Šekularac, unuk Dragoslava Šekularca Šekija, jednog od najvećih fudbalera Jugoslavije i Srbije svih vremena, potpisao je za Juventus.

Opisavši ga kao veliku nadu slavnog kluba iz Torina, italijanski sajt Mundo Primavera opisuje mladog Kristiana kao izuzetno veštog driblera koji jednako dobro barata i desnom i levom nogom, a igra na poziciji centralnog veznog igrača koji se brzo iz sredine polja transformiše u ubojitog napadača. Vest o njegovom prelasku u "staru damu" preneo je i portal Indeks.rs.

Kristian je rođen u Londonu 7. decembra 2003. godine, igrao je za švajcarski "Servet" i bio je reprezentativac Švajcarske do 16 godina, za koju je postigao sedam golova. Visok je 185 centimetara i u Juve je doveden da najpre ojača juniorski tim, ali je, prema analizama italijanskih stručnjaka, pred njim velika budućnost.

Talentovani dečak Kiki ili Kris, kako ga nazivaju Švajcarci, unuk je Mirka Šekularca, rođenog brata velikog Šekija. Iako su ga još od petnaeste godine pratili skauti najvećih evropskih klubova, Fudbalski Savez Srbije nije pokazivao interesovanje za njega, tako da je momak rođen u Londonu, prihvatio poziv švajcarske reprezentacije.

Podsetimo, slavnog Dragoslava Šekularca svojevremeno je tražio Juventus 60-tih godina, za tada najveći transfer u istoriji fudbala.

Vrhuška Komunističke partije, na čelu sa Josipom Brozom Titom lično, zabranila je Šekijev odlazak, smatrajući da bi to bio početak rušenja čitavog socijalističkog poretka, fudbalska kontrarevolucija.

Prema drugoj verziji, tu istinu Šekiju je u lice saopštio Slobodan Penezić Krcun, violentni šef srpske partije, policije i Crvene zvezde. Prema trećoj, britanskoj verziji, o zabrani da Šeki ode tamo gde danas igra Kristijano Ronaldo, a sada i mali Kristian, odlučio je Aleksandar Leka Ranković, šef Titove tajne policije.

Pravda je, posle toliko decenija, ipak došla po svoje. Šekularac je došao u Juve!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati