Fudbal

Milica Božinović

11. 12. 2019. 22:35 2

Zvezdu MINUTI DELILI od evropskog proleća, Žander sve upropastio

Fudbaleri Crvene zvezde nisu izborili proleće u Evropi. Porazom na gostovanju Olimpijakosu 1:0 u šestom kolu Lige Evrope, tim Vladana Milojevića završio je takmičenje na kontinentalnoj sceni za ovu sezonu.

Kakva šteta, nova noćna mora za Crvenu zvezdu koju je kreirao Žander igravši rukom u kaznenom prostoru u 86. minutu. El Arabi je bio siguran protiv Borjana, a u 41. je Tomane promašio jedanaesterac, pa se uz Brazilca smatra tragičarem ovog susreta.

Sjajno prvo poluvreme "krunisano" promašenim penalom Tomanea u 41. minutu, a onda defanziva u drugom delu igre i borba za taj "zlata vredni" bod koji na kraju nije došao.

Sjajna atmosfera i prelepa koreografija dočekala je igrače "bratskih klubova", jer je na tribini sa najvernijim pristalicama Olimpijakosa postavljen transparent posvećen dvema navijačkim grupama, uz glavnu poruku "Idemo zajedno".

Prva pretnja dogodila se u petom minutu kada je Gobeljić pretrčao 50 metara, ušao u kazneni gde je pronašao Vukanovića, a ovaj iz prve neprecizno šutirao ka golu domaćih, daleko od okvira. U sličnom maniru uzvratio je Olimpijakos u narednom napadu.

Narednih 15-20 minuta prošlo je u nadmetanju oko lopte, koja se kretala od šesnaesterca do šesnaesterca, dve poluprilike za "Oli" koji je bio konkretniji, a onda u 23. najlepša šansa za Pirejce. El Arabi je izašao "1 na 1" pred Borjana, a onda ga je Gobeljić "počistio" pred sam šut koji bi najverovatnije bio koban za Zvezdu.

U 27. Marin je imao šansu protiv Semeda u kaznenom, a iza njega golmana Saoa, međutim, spetljao se predvodnik crveno-belih i tada propustio najveću priliku za Beograđane.

A, onda, 41. minut i prekršaj nad Marinom u kaznenom. Sjajno je prevario Zvezdin virtuoz Giljermea koji je prilikom klizećeg ostavio nogu i oborio kreatora igre crveno-belih. Tomane je preuzeo odgovornost i gađao snažno, pogodio prečku i razočarao "delije".

Rasplamsala se borba od tog trenutka, Olimpijakos je posle 10 sekundi pripretio, a onda i crveno-beli imali novu stopostotnu šansu, ali je Marin ponovio neopreznost u poslednjoj liniji napada.
U prvom napadu je pripretio Olimpijakos, Giljerme je šutirao iskosa sa leve strane na ivici 16 metara, ali je lopta srećom po Borjana, otišla metar pored stative.

Nastavilo se potpunom inicijativom Grka koji su pokušavali iz daljine, ali i dubinskim pasovima u opasan prostor. Marin je u 56. prvi put pripretio u drugom delu igre, ali je njegov udarac sa 15 metara lako ukrotio čuvar mreže Olimpijakosa.

Nakon što je Van la Para zamenio Tomanea, Zvezda se još više povukla, a pritisak Olija je rastao, pa je tako El Arabi došao do sjajne šanse da matira Borjana, dobio odličan centaršut i glavom gađao okvir, ali je stativa sprečila prednost.

Nesigurnost dveju odbrana dovodile su do toga da su se šanse nizale iz minuta u minut, dok su Zvezdini navijači klicali Borjanu koji je iznova pokazivao zbog čega je najpouzdaniji fudbaler crveno-belih.

Kako se bližio kraj, tako je i rastao pritisak, posed lopte u procentima je samo rastao kod igrača Olimpijakosa, a Zvezdi je ostalo da se brani, dok je Borjan bio na muci svako malo.

Sjajne odbrane, refleksi i motiv nosili su šampiona Srbije koji je olako ispuštao poklone "bratskih" igrača u defanzivi. A, onda, neshvatljiv potez Žandera. Prvi kontakt sa loptom i igranje rukom u kaznenom. Penal za Olimpijakos, El Arabi protiv Borjana i 1:0... U 87. minutu.

Olimpijakos - Crvena zvezda 1:0

Stadion: Karaiskaki; Gledalaca: 32.115; Sudija: Danijele Orsato (Italija); Strelac: El Arabi 87p;

Olimpijakos: Sa – Elabldelaui, Merija, Semedo, Cimikas – Giljerme, Kamara (od 61. Gerero), Buhalakis – Masuras (od 70. Lovera), El Arabi (od 91. Benzija), Podense.

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić (od 82. Žander) - Petrović - Garsija, Marin, Ivanić, Vukanović (od 65. Boaći) - Tomane (od 58. Van la Para).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati