Fudbal

[ Izvor: Arena sport ]

03. 12. 2019. 10:06 0

"Sudije grešile u korist Zvezde i Partizana"

Minulo kolo 18. kola Superlige Srbije podiglo je novu buru zbog grešaka arbitara, a u fokusu su bili mečevi Crvena zvezda - Voždovac (2:0) i Mačva - Partizan (0:2). I na oba meča delioci pravde su po dva puta pogrešili u korist večitih rivala, smatra sudijski ekspert Igor Radojičić.

Doskorašnji član Sudijske komisije gostovao je na televiziji Arena sport, gde je komentarisao sporne situacije i tom prilikom je jasno stavio do znanja da su na mečevima u Beogradu i Šapcu oštećeni Voždovac i Mačva.

Najpre se Radojičić dotakao meča između Zvezde i Voždovca. Na tom duelu su viđene dve sporne situacije, jedna kod poništenog gola "zmajeva" i kod Marinovog gola.

- Kod pogotka Voždovca sudija je svirao prekršaj, ali nije bio. Igrač gostiju je skočio visoko, dok Rodić nije ni skočio. Sudija je procenio da je to prekršaj, ali prekršaja nije bilo. I kada pogledmao evropske utakmice, u takvim situacijama nema prekršaja - rekao je Radojičić.

Sudijski ekspert nije imao dilemu kada je reč o situaciji koja je prethodila vodećem golu crveno-belih.

- Ovde imamo dve situacije - u prvoj Tomane nije u ofsajd položaju, u drugoj je Marin bio za pola tela u nedozvoljenoj situaciji. Bio je ofsajd, ne možemo da kažemo ništa drugačije. Ovo je situacija koju samo može VAR da reši, možda je u pitanju 20-30 centimetara.

Spornih situacija je bilo i na meču Mačva - Partizan, kada je domaćinu u finišu meča dva puta sviran ofsajd, iako ga nije bilo.

- U prvoj situaciji se vidi da je igrač Partizana najbliži svoj golu, tako da nema ofsajda. U drugoj situaciji mi se čini da je u pitanju isti igrač Partizana koji je zaostao. Sudija je bio loše postavljen, metar ispred linije pretposlednjeg igrača odbrane i to je dovelo do greške - zaključio je Radojičić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati