Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Crvena zvezda ]

22. 11. 2019. 12:24 0

Pižon: Bajern zna, "delije" vode Zvezdu do pobeda

Fudbaleri Crvene zvezde će u utorak (21 sat) u petom kolu grupe B Lige šampiona dočekati Bajern, što ujedno biti četvrto gostovanje Bavaraca u našoj prestonici.

Očekuju u Ljutice Bogdana da će stadion "Rajko Mitić" biti ispunjen i da će dati dodatnu snagu izabranicima Vladana Milojevića da dođu do podviga protiv nemačkog giganta.

- Zvezda je u istoriji sve uspehe napravila sa navijačima i ne sumnjam da će i u utorak naši fudbaleri imati publiku iza sebe kao 12. igrača. Podržaće tim kao i do sada jer na talasu njihove energije ništa nije nemoguće, to je posebna snaga - istakao je Vladimir Petrović Pižon, četvrta Zvezdina zvezda.

Crveno-beli su se prvi put u istoriji sastali sa Bajernom 1979. godine, a taj dvomeč je obeležio upravo Pižon.

- Prvu utakmicu u Minhenu igrao sam povređen. Imali smo pred taj duel neku prijateljsku sa Zemunom i molio sam trenera Stankovića da je ne igram jer me boleo mišić. Nažalost, tu sam pogoršao povredu i u Minhenu sam bio označen kao glavni krivac za poraz od 2:0. Mediji su se obrušili na mene, ali su me na neki način i motivisali.

Pred punom Marakanom u revanšu je Crvena zvezda u prvih 60 minuta deklasirala moćan tim sa Rumenigeom, Brajtnerom i ostalim asovima. Vodila je sa 3:0, ali do kraja nije izdržala, budući da je pobedila sa 3:2, što joj nije bilo dovoljno da prođe dalje.

- Pripremao sam se da odigram najbolji meč. I zaista je to bilo verovatno najkvalitetnijih sat vremena naše generacije. Igrali smo spektakularno, Bajernu smo pripremili pakao. Atmosfera nas je nosila posle ranog gola Duleta Savića, a zatim sam i ja postigao lep pogodak. Imali smo 3:0 u 50. minutu, jer je Repčić zatresao mrežu, ali Nemci su - Nemci. Mi smo donekle bili žrtve strašnog ritma koji smo forsirali, teren je bio natopljen vodom, a Diter Henes je postigao dva gola, prvi posle kornera koji i nije postojao. Kad se podvuče crta, nismo prošli, ali smo pobedili veliki Bajern.

Bio je Petrović deo stručnog štaba Crvene zvezde i u drugom odmeravanju snaga sa Bajernom 1991. godine.

- Tada se sve vratilo za onaj meč u decembru 1979. godine. Zvezda je imala fantastične igrače, odigrala fenomenalno u Minhenu i onda u antologijskom meču prošla u finale, zatim došla i do trofeja. Imali smo mnogo sjajnih igrača koji su mogli da naprave razliku i to je bilo presudno. Ja bih tu dodao kao važan faktor i našu publiku jer kao da su oni sa tribina poslali svu svoju energiju i molitvu da ona lopta uđe magično u mrežu. Uplašili su Aumana. Uživao sam radeći sa takvim igračima kao što su Savićević, Belodedić, Stojanović, Najdoski jer je to bila privilegija. Posle toga kao prvi trener nisam imao priliku da istovremeno radim sa tako kvalitetnim fudbalerima kao što su bili oni.

Nemoguće je porediti kvalitet timova Zvezde i Bajerna kroz istoriju, podvlači Pižon, zato je veoma suzdržan u prognozama pred meč u utorak.

- Ne treba se baviti prognozama, poređenjima, ali svakako treba reći da Bajern dolazi sa najvećim ambicijama jer su Nemci uvek Nemci. Imaju isti pristup, isti angažman, uporni su, istrajni i igraju 90 minuta. Dovode i više kvalitetnijih stranaca nego nekad, pa ne treba računati na to što su već prošli u nokaut fazu Lige šampiona i da će se opustiti. Igraće 100 odsto. Zvezda mora da pruži maksimum, da se bori za što bolji rezultat i sve sem poraza bilo bi veliko dostignuće. Navijači i ambijent koji oni naprave je uvek dodatna snaga u Beogradu i nešto što sigurno može da pomogne da se dođe do rezultata.

Legendi kluba i članu Upravnog odbora posebno imponuje kontinuitet igara Crvene zvezde u evropskim takmičenjima.

- Trener Vladan Milojević radi dobro svoj posao, posebno dobro balansira sa velikim brojem utakmica jer jedan sastav igra u prvenstvu, drugi u Evropi. Od vremena Miljana Miljanića, kad je Dragan Džajić igrao, pa preko moje generacije uvek smo igrali neku značajniju ulogu u Evropi. U ovim vremenima kad je fudbal dobio neku drugu dimenziju, tri uzastopna učešća kluba u grupnoj fazi, dva u elitnom takmičenju su znak da se bez obzira na sve poteškoće ide u dobrom smeru. Na radost svih nas - zaključuje Petrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati