Politika

[ Izvor: Danas.rs ]

23. 10. 2024. 19:22 3

Kusturica otkrio da li će se uključiti u politiku

Ime proslavljenog reditelja Emira Kusturice poslednjih dana je u žiži javnosti, jer se u nedavnom intervjuu Sputnjiku otvoreno usprotivio kopanju litijuma u Srbiji.

Rekao je da je spreman da izgubi život u borbi protiv onih koji uništavaju životnu sredinu, odnosno onih koji su hteli da kopaju kobalt, nikl, ili žele da rade litijum na teritoriji Srbije.

To je izazvalo snažne reakcije u javnosti, pa i nadu da će se Kusturica uključiti u politički život i stati na čelo kolone onih koji se protive projektu Jadar i kopanju litijuma u Srbiji.

Međutim, proslavljeni reditelj kaže za Danas da nema nameru da se valja u političkom blatu, ali da je njegova politika uvek bila i biće – zaštita životne sredine.

- Moja pozicija nije promjenjana od vremena kada sam vam dao prvi intervju i rekao da je zaštita životne sredine jedina politika koja me zanima. Moj životni stil je zaštita životne sredine. Tako treba razumjeti moje posljednje javljanje i dovesti ga u vezu sa životnim pitanjima Srbije, nikako uljučivanje u politiku. Tom kanalizacijom nisam htio da plivam ni kada sam bio mnogo mlađi - izričit je Kusturica.

Koliko su šira javnoost, ekološka udruženja i pojedinci pozdravili reakciju reditelja u vezi sa litijumum, toliko su prorežimski, fantomski pokreti poput Kopaćemo, pokrenuli kampanju spinova i laži, išavši do te mere da su napravili fotomontažu nadgrobnog spomenika sa kusturicom, najavljujući i vreme smrti. Objavu su u međuvremenu izbrisali.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati