Politika

Direktno.rs

19. 10. 2024. 09:58 1

"O listama čekanja na operacije se više ne priča i ništa se ne preduzima"

"Šta bi sa listama čekanja? Jesu nestale, jesu se smanjile? O listama čekanja na operacije se više ne priča i ništa se ne preduzima da se problem reši. Ministar zdravlja je pompezno najavljivao još u septembru da će napraviti plan za ukidanje listi. Pa sta bi ministre? Jel’ ima nešto novo?", rekla je Tatjana Pašić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde , čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Predsednik se odavno vratio iz Amerike i ništa. A samo smo njega čekali. I dalje preko 700.00 pacijenata čeka na intervenciju, a tokom oktobra zakazuju se operacije za 2027. godinu. Građani ne mogu da zakažu ni preglede kod većine lekara specijalista, nema termina. Zdravstveni sistem je u rasulu a građani trpe i čekaju, pa ko dočeka.

Ministar je rekao da je potrebno odvojiti dodatni novac kako bi problem sa listama čekanja bio rešen. Sramota je da se ne ulaže u zdravstvo a milijarde evra se odvajaju za stadion i EXPO. Ministar zdravlja je odgovoran za stanje u zdravstvu i umesto da se bavi svojim poslom i rešava probleme, on se krije iza vrhovnog stručnjaka koji je u međuvremenu postao i (nadri) lekar pa je izgleda sada i kod njega lista čekanja", zaključila je Pašić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati