Politika

Direktno.rs

10. 10. 2024. 17:11 7

Milivojević stavio šajkaču i opleo po SNS-u u Skupštini: Stavite vi fantomku, pa da vidimo ko je jači (VIDEO)

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je na sednici Skupštine Srbije da će "Srbija braniti svoje dostojanstvo" i da će se narod "buniti protiv ovog projekta dok god se ne protera Rio Tinto koalicija iz Srbije"

On je na početku svog obraćanja oštro kritikovao vladajuću većinu koju je nazvao Rio Tinto koalicijom i direktno ih optužio za saradnju sa Rio Tintom:

- U protekla tri dana promenio se sadržaj Rio Tinto koalicije. Umesto govora sastavljenih od 1 posto argumenata i devedeset devet posto provizije, čuli smo govore sastavljene od sto posto provizije začinjene sa sedamdeset posto histerije.

On je zatim prešao na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i oštro ga iskritikovao:

- Zašto mislite da Srbija neće da brani svoje dostojanstvo, da je Srbija spremna da joj deca žive dvadeset godina kraće da bi Vučić uzeo litijumsku proviziju? Ne damo vam Srbiju, bunićemo se protiv ovog projekta dok god ne proteramo Rio Tinto koaliciju iz Srbije“, rekao je Milivojević na sednici.

Kako je rekao, da se „Vučić borio za Kosovo kao za ‘litijumsku koaliciju’, Srbi bi i danas živeli u Prizrenu.

 - Ali, mnogo ste lako od politike 100 Muslimana za jednog Srbina došli do politike 100 Srba za tonu litijuma. A obe su politike opasne - bio je oštar MIlivojević.

On je potom dodao:

- Verovaćemo da je iskopavanje litijuma po najvišim ekološkim standardima kada se vi sa Dedinja preselite u Bor i Gornje Nedeljice na planirano polje eksploatacije litijuma.

Milivojević je kazao da su Gornje Nedeljice trenutno prestonica Srbije.

- Tu je životna bitka naše generacije… Kažete biće podzemna eksploacija, kod vas je svaka eksploatacija podzemna, jer se njome rukovodi iz podzemlja. Što niste došli s fantomkama na sednici? Stavite fantomku, a mi ćemo šajkacu, pa da vidimo ko će da pobedi - završio jee Milivojević i stavio šajkaču na prozivke iz vladajuće koalicije.

Podsetimo, već tri dana se u Skupštini Srbije vodi rasprava posvećena predlogu zakona opozicije o zabrani kopanja litijuma i bora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati