Politika

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

09. 10. 2024. 13:20 4

Ponoš objasnio ponašanje narednjaka u Skupštini

Dok je poslanik Zdravko Ponoš govorio u Skupštini, iz dela sale gde sede poslanici vlasti začulo se "đubre jedno ustaško". Ponoš za N1 kaže da su mu rekli da je to izgovorio Nebojša Bakarec i dodaje da je to uradio po partijskom zadatku.

Ponoš za N1 naglašava da takvo ponašanje u Skupštini samo pokazuje kakav odnos prema važnim temama ima vlast i da godinama izbegavaju da o tome razgovaraju.

- Izbegli su da odgovore na to što nisu otvorili razgovor o projektu koji su sami počeli u Valjevu 2015, pokušavaju od Skupštine da naprave rijaliti, sad kad su bili prinuđeni da ova tema dođe na red, pitanje je dana kada će dozvoliti da se SMS-om glasa za izbacivanje iz Skupštine ili izricanje opomene, Brnabić to i radi, svesno pretvara parlament u rijaliti da bi Vučić izgledao ozbiljnije, i da bi njegovo promovisanje ne EU-integracija nego „baterijskih integracija“ bilo velika državnička stvar - rekao je Ponoš.

Komentarišući obraćanje ministarke energetike Dubravke Đedović Handanović, Ponoš je rekao da je „potvrdila da ne zna posao koji radi“

- Jedino je energično odgovarala na stvari koje se tiču njenog privatnog života i garderobe, to građane ne interesuje. Ove druge stvari ni ne zna da odgovori, jedna u nizu SNS ministarki energetike koja ne zna razliku između vata i volta, ali ima oko sebe tim, koji može da joj pomogne, mogla je da ih pita. Došla je ponašajući se s visine i ponižavajući poslanike, a onda Brnabić objašnjava da nju moramo da poštujemo, a ona ne poštuje ni svoj posao, ni poslanike, ni građane, jer da poštuje ozbiljnije bi se spremila - kaže poslanik Ponoš.

Govoreći o poslaničkim pitanjima koja je postavio ministrima, Ponoš je rekao da bi bilo normalno da dobijemo tačan odgovr „jer ministri ne smeju da lažu“.

- Ja sam ova pitanja već postavljao, ko je bio na sastanku s Rio Tintom 9. decembra 2022, u jednom momentu Vučić je rekao ja sam bio, ali nije potvrdio da je bio sa Rio Tintom i rekao bio sam sa dvoje ministara. Ministarka treba da odgovori, da li je vlada odobrila putovanje, kako je vlada odobrila ako je projekat obustavljen. Na temu letećeg taksija ja pitam da li ste krenuli da stvarate obavezu, na kraju pismo koje je Brnabićka slala šefu jednog nivoa administracije i ona je rekla da o tome ne može da govori. Ona je ponizila diplomatiju ove zemlje, ovaj narod mora da zna kako su pregovarali o Kosovu - dodaje.

Podseća da su tražili da se održi sednica Skupštine na kojoj bi se govorilo o Kosovu, kao i da se izglasa zakon koji bi obavezao vlast da svaka tri meseca izveštava šta su uradili.

- Savet bezbednosti je imao obavezu da dva puta godišnje rapsravlja o izveštaju UNMIK-a. Ova Skupština ima pravo da traži od izvršne vasti da zna šta su uradili jer ovo što se vidi ne valja - zaključuje Ponoš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati