Politika

Direktno.rs

03. 10. 2024. 14:15 1

Pokret za PREOKRET traži da policija i tužilaštvo hitno reaguju zbog napada menadžera leskovačke Jure na dve radnice

"Pokret za PREOKRET traži da policija i tužilaštvo hitno reaguju zbog napada menadžera leskovačke Jure na radnice. Reč je o radnicama koje imaju sedeće pozicije zbog težine radnog mesta i teških medicinskih problema. Dve od njih su bile u urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice. Inspektorat za rad odeljenja inspekcije rada Leskovac saopštio je da je, nakon utvrđenih činjenica, podneo krivičnu prijavu protiv menadžera sektora proizvodnje u toj kompaniji", navode iz Pokreta za PREOKRET, izjavu prenosimo u celosti.

"Kompanija je obavestila javnost da je menadžeru uručila rešenje o prestanku radnog odnosa. Međutim, očekujemo hitnu reakciju tužilaštva i policije povodom krivične prijave kako bi se razjasnile sve okolnosti, a radnici osećali zaštićeno. Takođe, tražimo od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da sprovede vanredni inspekcijski nadzor u leskovačkoj Juri, kao i da naloži poslodavcu da obezbedi dostojanstvene uslove za rad za sve radnike. PZP ističe da je zbog katastrofalnih uslova rada, država morala mnogo ranije da reaguje.

Postavlja se pitanje da li institucije mogu da zaštite radnike koji rade u nehumanim i ponižavajućim uslovima umesto što štite poslodavce? Podsećamo, radnici u Srbiji spadaju među najmanje plaćene u Evropi, često bez plaćenog prekovremenog rada i bez adekvatne zaštite na radu, i uz uskraćeno pravo na sindikalno organizovanje i pravo na štrajk. Briga o poštovanju prava radnika mora biti jedan od prioriteta države", zaključuju iz Pokreta za PREOKRET.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati