Politika

Direktno.rs

03. 10. 2024. 10:18 3

POKS: Rio Tinto u Krupnju neće proći, odbornici traže sednicu skupštine

Odbornici Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i koalicije NADA u Skupštini opštine Krupanj inicirali su hitnu vanrednu sednicu skupštine opštine sa jedinom tačkom dnevnog reda: Usvajanje odluke o trajnoj zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora, kao i odlaganja jalovine na teritoriji opštine Krupanj.

- Lokalne samouprave koje se nalaze na lokalitetu koji je predviđen za odstrel da bi kompanija Rio Tinto sticala profit uz saglasnost vlasti u Srbiji, polako ali sigurno dižu svoj glas protiv ove zamisli. Drago mi je da će skupština opštine Krupanj imati raspravu sa predlogom o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma, kao i korišćenja teritorije opštine Krupanj za odlaganje jalovine opasne po zdravlje stanovnika i njihove prirode. Kada bude zakazana sednica, biće održan i svenarodni skup sa ciljem odbrane doline Jadra i zapadne Srbije od ekološkog uništenja koju vlast planira zajedno sa svojim mentorima sa zapada koji Srbiju žele da pretvore u svoju koloniju i deponiju Evrope - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik, Vojislav Mihailović.

- Ovaj zahtev jeste inicirao POKS, odnosno koalicija NADA i DS, ali nam je izuzetno drago da su predlog podržali i odbornici SPS i 7 odbornika grupe građana čime su se stekli uslovi da se skupština održi, jer je zahtev podržalo više od trećine odbornika. Mi ćemo se svi zajedno boriti sa jedne strane protiv volje SNS koja je ostala usamljena u nameri da našu opštinu pretvori u deponiju kompanije koja je proterana skoro iz svake države u kojoj je radila - izjavio je Đorđe Đukić, član Izvršnog odbora POKS i predsednik OO POKS Krupanj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati