Politika

[ Izvor: Mediji ]

27. 09. 2024. 13:44 11

"Izvinjavam se Jovanki Broz": Žestoka rasprava Ćute i Ane Brnabić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je na sednici Skupštine da od šefa poslaničke grupe Ekološki ustanak Aleksandra Jovanovića Ćute nije čula izvinjenje, jer je danima govorio da je ona vlasnik vile Jovanke Broz na Dedinju, a danas je rekao da nije. Ćuta je potom u izlaganju uputio izvinjenje pokojnoj Jovanki Broz.

Obraćajući se poslanicima Jovanović je rekao da Brnabić nije vlasnik Jovankine vile, ali jeste stana od 375 kvadrata stana na Dedinju.

- 375 metara kvadratnih stana na Dedinju. Je l’ na Dedinju? Na Dedinju. Pa naravno, nije u Žarkovu. Nećete kod mene doći u Žarkovu da živite. Nego na Dedinju. Ni manje, ni više, stvarno. Znači, ja vas sada pitam odakle vam pare za to? Odgovorite građanima - rekao je Ćuta.

Brnabić se nadovezala.

- Izvinite, nisam čula, nisam vlasnik? Molim? Nisam vlasnik te vile? Aha, znači, tri dana ste pričali da sam vlasnik, ali sada kažete da nisam. Hvala vam na svemu što ste pokazali u poslednjih pet dana.

Brnabić je podsetila Jovanovića da su se sinoć pred građanima dogovorili da se izvini.

- I to sam ja rekla, evo pred svim građanima Srbije, ukoliko pokažem danas da ste govorili neistinu, i da ta, to što vi zovete Jovankina vila, a što je vila Republike Srbije, nije moje vlasništvo, da je nisam kupila, da ćete se danas izviniti, vi ste rekli, da, izviniću se. Poštovani građani Republike Srbije, nismo čuli izvinite. To su takvi ljudi - prokomentarisala je Brnabić.

Jovanović je pitao odakle joj novac za to, a predsednica parlamenta je odgovorila da ga je kupila 2014. godine, dve godine pre nego što je ušla u politiku.

- Niko moj se nikada nije bavio politikom. Niko moj nikada nije bio u javnom sektoru. Kupila sam ga na kredit, kod banke Inteze, na 30 godina, dok sam radila u privatnoj kompaniji, a taj posao sam zaradila svojim znanjem, svojim umećem i svojim trudom - rekla je Brnabić navodeći da je stan kupila na kredit dok je radila u privatnoj kompaniji.

Navela je da je Jovanović pokazao kakav je čovek.

- Nisam tražila odštetu, samo jedno ljudski izvini. Hvala vam što ste pokazali svim građanima Srbije kakvi ste - rekla je Brnabić.

Jovanović je potom izvinjenje uputio pokojnoj Jovanki Broz.

- Da, ja se izvinjavam pokojnoj Jovanki Broz što smo dozvolili da ovako nešto (misleći na Brnabić) živi u njenoj kući - rekao je Jovanović, nakon čega su poslanici vlasti počeli da prave buku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati