Politika

Direktno.rs

26. 09. 2024. 13:49 8

Tepić: Ne postoji prepreka za sednicu o litijumu, Ana Brnabić na kapira procedure!

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, rekla je danas da ne postoji prepreka za održavanje sednice o litijumu i da Ana Brnabić ne kapira procedure.

- Upravo nam se pred očima dogodilo to da se raspao plan Ane Brnabić i SNS-a sa novim mesidž boksom od jutros, gde su ušli u ofanzivu da otpužuju opoziciju da smo mi tobož krivi za odugovlačenje ove sednice zbog čega se neće moći održati sednice sazvane po zahtevu trećine poslanika. To je laž. A Ana Brnabić, osim što je uhvaćena vrlo brzo, u laži su kratke noge, očigledno joj kolege nisu dobro objasnile proceduru. Ana Brnabić ne razlikuje zasedanje i saziv. Redovno zasedanje je period od tri meseca od prvog oktobra jesenje, a prolećno prvog marta - objasnila je Marinika Tepić.

Tepić je rekla da je saziv u stvari sednica i kada krene redovno zasedanje, to ne znači da prvog oktobra treba da bude sednica, da bi se pre toga nešto započeto prekinulo.

- Kao što je po vanrednom zahtevu jedna trećina poslanika i nakon najtužnije godine, nakon dva masakra vanredni naš zahtev upućen u redovonom zasedanju, i u redovnom zasedanju je taj Vladimir Orlić, kakav je bio, zakazao vanredni naš zahtev. Ana Brnabić ne kapira razliku između zasedanja i saziva - podsetila je Tepić.

Naglasila je da se opozicija bunila mnogo puta zašto nema sednice tokom dva meseca redovonog zasedanja a tada je vlast objašnjavala da kada je zasedanje Palrament radi, ne mora da bude sednica, održavaju se odbori, konsultacije, delegacije.

- Ana Brnabić pojma nema i ovo se sve raspršilo kada smo je uhvatili u momentu kada smo joj rekli NE i Vladimir Orlić je zakazao sednicu i sednica koja počne može da traje, ne mora da je prekine prvog oktobra. Ona tada pita generalnog sekretara Narodne skupštine Srđana Smiljanića, da li je to tačno, a on joj je rekao jeste - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati