Politika

Direktno.rs

04. 09. 2024. 17:08 2

ProGlas i građanski pokreti o platformi za zajedničko delovanje

Inicijativa ProGlas održala je juče u Beogradu sastanak sa više od dvadeset građanskih pokreta iz različitih krajeva Srbije.

U središtu razgovora bile su tri ključne teme: mogućnost oblikovanja platforme za zajedničko koordinisano delovanje građanskih pokreta u Srbiji, saradnja u organizaciji protesta protiv rudnika litijuma u Jadru i organizovanje tribina s građanima na temu "Dan posle: kakvu državu želimo".

Sastanak ProGlasa sa građanskim pokretima iz Srbije usledio je posle serije radnih sastanaka u više gradova i mesta širom zemlje.
Sastanku u Beogradu, pored predstavnika ProGlasa, prisustvovali su predstavnici sledećih građanskih pokreta: Lokalnog fronta iz Kraljeva, UZINAT iz Gornjeg Milanovca, Inicijative za opstanak poljoprivrede Srbije iz Titela, "Za naše selo" iz Titela, "Ne dam - Nu dau" iz Majdanpeka, Tvrđava iz Smedereva, Valjevski pokret otpora, PUF iz Zrenjanina, GrađanIN iz Inđije, Jedan tim iz Lučana, Samo Bečej iz Bečeja, Budi heroj iz Novog Sada, Moj Bač iz Bača, Oslobodimo Vrbas, Bravo iz Novog Sada, Čuvari Kablara iz Čačka i Šamar iz Sombora.

Sledeći sastanak ProGlasa i građanskih pokreta iz Srbije održaće se krajem septembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati