Politika

[ Izvor: Agencije ]

26. 07. 2024. 12:42 49

Zavetnica ponudila ostavku, Vučević odbio da je prihvati

Premijer Miloš Vučević izjavio je da nema razloga za smenu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski.

Roditeljski portal Bebac iz Novog Sada nedavno je tražio od Vučevića da smeni Đurđević Stamenkovski zbog "relativizovanja akušerskog nasilja", dok je ona potom saopštila da je njena izjava pogrešno interpretirana i da je ona maksimalno posvećena rešenju problema akušerskog nasilja.

Vučević je nakon obilaska Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kazao novinarima da je juče na sednici Vlade ministarka "stavila svoj mandat na raspolaganje".

- Moj stav kao predsednika Vlade je da nema razloga za smenu. Neću da ulazim u ono što se dešava na društvenim mrežama, poput mimova i šala, možda je nekima to duhovito, ali po meni ona nije naravila nikakav prekršaj - kazao je Vučević.

Podsećamo, Ministarka je izjavila da se "20 godina vodi kampanja protiv rađanja dece u Srbiji, i to je deo globalne agende. I zato se potencira i akušersko nasilje, i loše stanje u porodilištima, i loša hrana, i zato se na tome uporno insistira".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 49

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati