Politika

Direktno.rs

22. 07. 2024. 10:48 2

Jovanović: Režim se plaši skupštinske rasprave

"Režim Srpske napredne stranke i njenih satelita planira spajanje 60 tačaka dnevnog reda u Narodnoj skupštini u jednu objedinjenu raspravu u nameri da spreči ozbiljnu raspravu o važnim nacionalnim, ekonomskim i kadrovskim predlozima", naveo je predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Kako drugačije, ako ne strahom od istine, objasniti jedinstvenu raspravu o Deklaraciji o zaštiti
nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, 10-ak zakona koji predviđaju novo zaduživanje Srbije i građana i odlaganje vraćanja postojećih dugova u ukupnom iznosu od 3 milijarde evra, izbor guvernera Narodne banke Srbije, predsednika Fiskalnog saveta i niza drugih, značajnih odluka?

Suština je da režim objedinjavanjem rasprave znatno skraćuje vreme opoziciji da ukaže građanima na raskorak između proklamovanih ciljeva Deklaracije i onoga što režim radi u praksi, o pogubnosti prekomernog zaduživanja i iznosu kamata koje plaćamo, o funkcionisanju bankarskog sistema u kom strane banke ostvaruju rekordne dobiti na teret privrede i građana.

Strah režima je još očigledniji u slučaju Rio Tinta i iskopavanja litijuma za koji sprovode besomučnu medijsku kampanju, a zabranjuju raspravu u Narodnoj skupštini. Novi DSS obećava da neće biti nemi posmatrač u pokušaju da se Srbija pretvori u ekonomsku i rudarsku koloniju i da će istina o nedelima ovog režima doći do najvećeg broja građana", zaključio je Miloš Jovanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati